Военномедицинска академия (ВМА) е на прага на сключване на договор

...
Военномедицинска академия (ВМА) е на прага на сключване на договор
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: ВМА става център за бъбречни трансплантации

Военномедицинска академия (ВМА) е на прага на подписване на контракт и лицензиране като център за бъбречни трансплантации, заяви началникът на болничното заведение генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски. Радостни сме, че можем да дадем този принос за обществото, добави той.

 

" Тази година се навършиха 15 години от първата трансплантация във ВМА, 85 са към този момент направените трансплантации, пет за последната година. Скромен резултат, изключително след пандемията, където имаше още по-голямо закъснение, само че това не смъкна нашия възторг ", сподели генерал-майор Мутафчийски. По думите му от тази година ВМА към този момент има 24-часово дежурство за целия интервал на годината. " Когато и да има потребност – ние можем да отговорим ", добави той.

 

ВМА остана един от последните центрове за трансплантация у нас, означи началникът на болничното заведение. Венцислав Мутафчийски съобщи, че той и сътрудниците му ще продължат да поддържат високо равнище и отговорност в тази активност. Той благодари на всички близки на донори, които са помогнали на други хора да живеят.

 

Днес ВМА означи Европейския ден на донорството. На церемонията участва и служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев. В края на събитието на " Дървото на живота " във ВМА бяха закачени листчета с имената на петимата донори през тази година.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР