Военно-медицинска академия завършва годината без дългове и със 7 милиона

...
Военно-медицинска академия завършва годината без дългове и със 7 милиона
Коментари Харесай

ВМА на 127 г. - без дългове и със 7 млн. лева приходи за годината

Военно-медицинска академия приключва годината без задължения и със 7 милиона доходи, без значение от лимитите, наложени от Здравната каса, сподели началникът проф. Венцислав Мутафчийски при отбелязване на 127-годишнината от основаването на лечебното заведение.

Добрите финансови резултати дават опция Военно-медицинска академия да се модернизира, уточни проф. Венцислав Метафчийски:

"Благодарение на положителните финансови резултати ние имахме опция да претрансформираме наши персонални средства в размер на 9 милиона и половина за реинвестиция в нашите клиники и за закупуване на инсталация. В четири от клиниките към този момент са в ход ремонтите. Закупен е нов ангиограф и стерилизационна инсталация освен за централната болница, а за всички останали периферни лечебни заведения. Благодарение на държавното управление ще имаме нов ядрено-магнитен резонанс, който няма аналог в България ".

Приходът на болничното заведение е в размер на 7 милиона лв., без значение от лимитирането на дейностите:

"Има намаляваща наклонност към овакантяване на медицински сестри и на лекари от Военно-медицинска академия и този развой към този момент е спрян на единствено към 50 души на година постъпили и напуснали, до момента в който през 2014-та година стигахме до над 200 индивида ".

Над 127 000 прегледа са осъществени в поликлиниката към ВМА, за болнично лекуване са останали над 32 000 души, 12 000 са пренасочените от други лечебни заведения пациенти, заяви БНР.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР