Военно-апелативната прокуратура ще проверява законосъобразността на решението на колегите си

...
Военно-апелативната прокуратура ще проверява законосъобразността на решението на колегите си
Коментари Харесай

Прокуратурата ще проверява защо след одита на ВМА не е образувано производство

Военно-апелативната прокуратура ще ревизира законосъобразността на решението на сътрудниците си да не образуват наказателно произвеждане по данните от одитния отчет на ВМА. Същите са в основата на следствието за „ фамилните поръчки” в лечебното заведение – тогавашният шеф на болничното заведение (и към този момент някогашен здравен министър) проф. Николай Петров е сключвал контракти с компанията на мъжа, от който щерка му има дете. Заради абсурда той напусна държавното управление.
„ В отчета се съдържат констатации както за нарушавания на Закона за публичните поръчки, по този начин и за осъществяване на обилни икономии през одитирания интервал от страна на управлението на ВМА. В одитния отчет липсват констатации, че поръчките с възложител ВМА са печелени от компании, ръководени от свързани лица”, пишат от прокуратурата.
От известието излиза наяве, че спомагателна инспекция на процедурите по линия на обвързваните лица не е правена . 1,6 млн. лева са отишли във компанията на Явор Цонев – приятелят на дъщерята на проф. Петров Руслана, която има и дете от него, съобщи бтв.
По инспекцията на документите са работили боен следовател и военният прокурор майор Адалберт Живков Кръстев. Те са излезли със умозаключение, че няма данни за закононарушение. Постановлението не е обжалвано.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР