Военният съветник на иранския върховен лидер предупреди, че всяка промяна

...
Военният съветник на иранския върховен лидер предупреди, че всяка промяна
Коментари Харесай

Иран: Ако САЩ започнат война, ще ударим всичките им бази в региона

Военният консултант на иранския висш водач предизвести, че всяка смяна в статута на Ормузкия пролив ще отвори вратата към рисков конфликт.

" Ал Джазира " цитира Хусеин Дехган, пълководец на елитната Революционна армия на Иран, който е декларирал пред канала, че Техеран няма да договаря с американската администрация при никакви условия и че в случай че Вашингтон реши да стартира война, всички американски бази в района ще бъдат атакувани. Според него всички страни би трябвало да могат да изнасят петрола си през протока или никой няма да може . По думите му Иран също няма да води договаряния за ракетната си стратегия.
 Рохани: Иран е подготвен да договаря, само че няма да капитулира
Рохани: Иран е подготвен да договаря, само че няма да капитулира

Той не конкретизира за какви тъкмо договаряния приказва

Междувременно иранският президент Хасан Рохани загатна, че желае деескалиране на рецесията с Англия посредством замяна на танкерите.

" Не се стремим към продължение на напрежението с някои европейски страни ", сподели той. " Ако Англия се откаже от неправилните си дейности в Гибралтар, ще получат ответния отговор от Иран ", добави той.
 Иран прикани бъдещия английски министър председател да не взе участие в игричките на
Иран прикани бъдещия английски министър председател да не взе участие в игричките на " Екип Б "

Иран не се стреми към конфликт

На фона на напрежението със Съединени американски щати Революционната армия на Иран пое надзор над танкер под английски байрак в петък . Конфискуването на кораба Stena Impero се преглежда като ответна мярка на задържането на ирански танкер в Гибралтар , който е обвинен в превозване на нефт за Сирия, което е в нарушаване на глобите на Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР