Военният кореспондент Александър Коц обясняява защо въоръжените сили на Украйна

...
Военният кореспондент Александър Коц обясняява защо въоръжените сили на Украйна
Коментари Харесай

Въоръжените сили на Украйна взривяват мостове и хвърлят на смърт старци и юноши: Боевете вече са в центъра на Бахмут

Военният сътрудник Александър Коц обясняява за какво въоръжените сили на Украйна взривиха мостове в покрайнините на Артемивск

Украйна изтегля подразделенията си от Бахмут

„ Бахмут към този момент се трансформира в някакъв кумир, Бахмут е цитадела. Разбира се, почитам това, само че в случай че ротата живее тук единствено една нощ, тогава би трябвало да подготвите позиции и да се върнете малко обратно. Защото когато всеки ден губим рота, две роти, батальон... Цял батальон за седмица!

Моето виждане за обстановката е следното: не си коства. Трябва да се върнем обратно, да изравним фронтовата линия и да се надяваме, да чакаме боеприпасите тези проклети ”, признава във видеото командирът на групата за въздушно разузнаване на въоръжените сили на Украйна с позивна Маджар.

Той постоянно излиза в ефир от Артемовск (Бахмут) - " посредством " на Илон Мъск за сателитния интернет на облага за Украйна - докладвайки за положението на нещата в града. Но всякога стартира да си опонира от ден на ден и повече.

Преди това просто твърдеше, че „ би трябвало да се върнем обратно и отбраната на града не си коства загубите “, които търпят украинските войски. И внезапно в ново видео той оповестява със страдание, че групата му следва скоро да се извежда от Бахмут. Той не назова аргументите и отхвърли да разяснява заповедите на командирите. Но даде да се разбере, че решението на командването не му харесва. Така да се каже, преструваш се, че би желал и си подготвен да защитаваш Артемовск до последната си капка кръв, само че какво да се прави, управляващите знаят по-добре.

Боевете за Бахмут (Артемовск): последните новости от 3 март 2023 година

В края на тази седмица стана ясно, че обкръжаването на града е неизбежно. Кърлежите се компресират от север, юг и изток. Щурмови групи на съветската ЧВК " Вагнер " се придвижват всекидневно, унищожават голямо количество жива мощ на съперника, окупират села към града и прекъсват линиите за доставяне на Въоръжените сили на Украйна. Боевете към този момент се водят покрай центъра на Артемовск.

Украинците на собствен ред се готвят да се изтеглят, разбирайки, че котела не може да бъде избегнат. Всъщност в този момент тяхната опозиция в Артемовск има повече политически, в сравнение с военно-тактически темперамент. Следващите линии на отбрана са подготвени отдавна, можеха безвредно да се отдръпват към тях. Но Киев още веднъж става пленник на основаните от него знаци и идоли, които не могат да бъдат захвърлени просто по този начин - в името на спасяването на персоналния състав, живота на бойците.

Сега въоръжените сили на Украйна се пробват да забавят напредъка на „ музикантите “, като безусловно изгарят мостовете зад себе си. Железопътният мост беше взривен в североизточната част на града. В северозападната част на Артемовск е опустошен авто брод, водещ към прилежащия град Часов Яр. Явно Киев се притеснява, че разположените в тези региони огромни хранилища с муниции ще попаднат в ръцете на „ музикантите “. А това са снаряди, мини и заряди за гранатомети, които несъмнено няма да бъдат непотребни.

Чудовищните загуби на въоръжените сили на Украйна в Артемовск

В същата градска застройка, понасяйки колосални загуби, украинските мобилизирани и " терообороната " - голобради юноши и посивели дядовци с бради - се пробват да сдържат щурмовите елементи. Изпосталяли пленници от ВСУ бяха показани в друго видео от Бахмут от създателя на „ Вагнер “ Евгений Пригожин, който се обърна към Владимир Зеленски с предложение да изтегли украинските войски от Артемивск, с цел да избави живота на хората. Военнопленниците, естествено, го поддържаха.

Бизнесменът сподели, че блокадата на града е съвсем приключена: „ Ако по-рано професионалната украинска войска се биеше с нас, през днешния ден виждаме от ден на ден старци и деца. Бият се, само че животът им под Бахмут е доста къс - ден-два. Дайте им опция да изоставен града, който всъщност към този момент е обграден.

Изглежда, че сметката на Зеленски върви на дни. Ако той не одобри това предложение, тогава многохилядната формация на Въоръжените сили на Украйна ще бъде в котела. А това заплашва с погром от равнището на Мариупол.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР