Военният кабинет на Израел трябваше да се събере в петък,

...
Военният кабинет на Израел трябваше да се събере в петък,
Коментари Харесай

Израелският военен кабинет ще обсъди отговора на Хамас на предложението за прекратяване на огъня

Военният кабинет на Израел трябваше да се събере в петък, с цел да разиска последния отговор на Хамас на евентуално съглашение за преустановяване на огъня във войната в Газа, което също би разрешило освобождението на израелски заложници.

Катар, Египет и Съединени американски щати от седмици се пробват да преодолеят обилни разлики сред двете воюващи страни като част от комплицирани договаряния, ориентирани към прекъсване на боевете в Газа и обезпечаване на освобождението на повече от 130 израелски заложници към момента се държи от Хамас.

Част от съглашението също по този начин ще изисква освобождението на стотици палестински пандизчии, държани в израелски затвори, и доста увеличение на филантропичната помощ и доставките, влизащи в Газа.

Въпреки това вероятностите за пробив изглеждаше слаб, защото министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху загатна, че препоръчаните условия евентуално няма да бъдат допустими. „ Хамас продължава да се придържа към нереалистични претенции “, съобщи кабинетът на Нетаняху к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР