Военните престъпления на Русия, извършени от началото на пълномащабната ѝ

...
Военните престъпления на Русия, извършени от началото на пълномащабната ѝ
Коментари Харесай

Разстрели, изтезания и изнасилвания: това е истинското лице на Русия

Военните закононарушения на Русия, осъществени от началото на пълномащабната ѝ инвазия в Украйна, шокираха света. Разстрелвания на безчет мирни поданици, изтезания, изнасилвания, „ филтрационни лагери “ и противозаконни арести надалеч не съставляват обстоен лист на зверствата, които разкриха същинското лице на „ русийщината “.

Всъщност те работят по този начин през последните 8 години, откогато Русия води война против Украйна. През цялото това време агресорът организира систематична репресивна политика във краткотрайно окупираните украински територии в Донецка и Луганска област, а също по този начин в Крим и Севастопол.

Едно от знаковите места на тези зверства е някогашният културен център „ Изолация “ в Донецк, който е трансфорат в противозаконен затвор и де факто концентрационен лагер след неговото завладяване на 9 юни 2014 година Документалният филм „ Светлата пътека” („ Світла стежка “) за журналиста, писателя и някогашен политически пандизчия Станислав Асеев, държан в плен в „ Изолация” в продължение на 28 месеца, дава достоверна информация за противозаконните места от рода на „ Изолация” и за изтезанията, които се правят в тях.

Призоваваме интернационалната общественост да ускори натиска си върху Русия, до момента в който закононарушенията ѝ не бъдат спрени и всички нелегално арестувани не бъдат освободени. Призоваваме също по този начин да се поддържа основаването на Специален арбитражен съд, който да проверява тези закононарушения и да изправи всички отговорни пред правораздаването, заяви Посолството на Украйна в България.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР