Военните на Съединените щати започнаха двуседмични многостранни учения със своите

...
Военните на Съединените щати започнаха двуседмични многостранни учения със своите
Коментари Харесай

САЩ и Филипините започват военни учения с партньори, докато напрежението в Китай расте

Военните на Съединените щати започнаха двуседмични многостранни учения със своите филипински съдружници и голям брой интернационалните сътрудници в понеделник на фона на възходящото напрежение сред Манила и Пекин поради териториални разногласия в Южнокитайско море.

Морската подготвителна активност Sama Sama 2023 е седмата и най-голяма итерация на ученията, защото участници от Австралия, Канада, Франция, Япония, Обединеното кралство и Малайзия се причисляват към Съединени американски щати и Филипините, съгласно прессъобщение на Военноморски сили на Съединени американски щати.

Ученията край крайбрежията на Филипините ще включват учения за битка с подводници, надводна и въздушна война, както и наземни етапи, се споделя в известието.

„ На тагалог „ Сама Сама “ е фраза, която значи „ дружно “ и не може да има по-добра фраза, която да улови духа на това обучение “, сподели капитан Шон Луис, комодор на 7-ма ескадрила миноносци на Военноморски сили на Съединени американски щати, в известието.

„ Заедно можем да се оправим с набор от закани за сигурността и да подобрим оперативната съгласуемост и с повече народи, които вземат участие от всеки път, можем да увеличим нововъведенията и да изградим подготвена, обединена мощ, която подсигурява непоклатимост в района “, сподели той.

Стабилността в района се счита за все по-застрашена от борбите сред частите на китайската брегова защита и морската милиция и филипинските кораби към противоречиви елементи в Южнокитайско море.

„ От териториалната защита до противодействието на транснационалните закононарушения, „ Самасама “ [ни помага] да се надигнем дружно пред набор от закани “, сподели началникът на филипинския флот, вицеадмирал Торибио Адачи младши, на церемониите по откриването в Манила в понеделник, съгласно държавната филипинска новинарска организация (PNA).

ВМС на Съединени американски щати, Корпусът на морската пехота на Съединени американски щати и въоръжените сили на Филипините се причислиха към сътрудниците си, с цел да стартират седмата итерация на учението Sama Sama в Манила на 2 октомври. Американският флот, Корпусът на морската пехота на Съединени американски щати и въоръжените сили на Филипините се причислиха към сътрудниците си, с цел да стартират седмата итерация на учението Sama Sama в Манила на 2 октомври. USINDOPACOM

В извънредно изявление за CNN предходната седмица министърът на защитата на Филипините Гилберто Теодоро-младши приравни държанието на китайците в района с това на принудител в учебно заведение.

Скорошните произшествия, които разтревожиха района, включват китайски водни оръдия, блокиращи снабдяването на претърпял корабокрушение филипински боен пост, и уединен филипински водолаз, който прорязва плаваща китайска преграда. По-рано тази година филипинската брегова защита упрекна транспортен съд на китайската брегова защита, че е насочил „ боен “ лазер към част от екипажа си, краткотрайно ги ослепявайки.

„ Не мога да се сетя за по-очевиден случай на тормоз от този “, сподели Теодоро. „ Въпросът не е да ти откраднат парите за обяд, а в действителност да ти откраднат чантата за обяд, стола ти и даже записването в учебно заведение. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР