Военните, които управляват Судан от 11 април, след като свалиха

...
Военните, които управляват Судан от 11 април, след като свалиха
Коментари Харесай

Военните в Судан обявиха предсрочни избори след кървавите протестите в столицата в Хартум

Военните, които ръководят Судан от 11 април, откакто смъкнаха от власт президента Омар Башир, оповестиха през днешния ден, че анулират всички предходни сделки с главната опозиционна коалиция и насрочват избори в период от девет месеца, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Военният временен съвет реши да приключи договарянията със Съюза за независимост и смяна, да анулира всичко, по което беше реализирана сделка и да организира предварителни избори в период от девет месеца, съобщи ръководителят на съвета, военачалник Абдел Фатах ал Бурхан. Изявлението му беше излъчено по държавната телевизия в Судан. То бе направено, откакто през вчерашния ден силите за сигурност започнаха стъпки, с цел да разтурят лагер на протестиращите, ситуиран пред министерството на защитата в Хартум. Свързани с опозицията лекари споделиха, че над 35 души са били убити при тази демонстрация на принуждение - най-тежката след отстраняването на Башир от власт.

Същевременно Англия и Германия желаеха незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отдадено на Судан, което ще се състои през днешния ден при закрити врата, съобщи Франс прес, като се базира на дипломатически източници.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР