Военни пилоти от цялата страна се обучаваха край Варна за

...
Военни пилоти от цялата страна се обучаваха край Варна за
Коментари Харесай

Военни пилоти тренираха спасяване на хора в морето край Варна

Военни водачи от цялата страна се образоваха край Варна за реакция при спешни обстановки в морето, съобщи Българска национална телевизия. Целта е да се подобрят практическите умения на летците в рискови обстановки. По време на тренировките в авиобаза " Чайка " те изтеглиха с хеликоптери бедстващи хора в морето.

В тренировката се включиха два хеликоптера - на Военноморските и на Военновъздушните сили. Авиаторите трябваше да покажат умения при оказване на помощ на други водачи, попаднали в сериозна обстановка. Военните летци споделиха, че за това са нужни изключителни умения в летенето.

" Абсолютна точност в летенето и устойчивост на машината, с цел да може да се помогне на оператора на лебедката и да се окаже подпомагане на спасителя ", разясни кап. Трифон Хаджийски, пълководец на вертолетно звено в 24 в авиационната база.

" Самото катапултиране е огромен стрес за самия организъм. Все отново като попаднеш в морето мъчно се оцелява. Идеята е човек да не изпадне в суматоха и по тази причина се организират тези образования. " - уточни старши лейтенант Мартин Манев, водач в авиобаза " Чайка ".

Демонстрирани бяха разнообразни способи за избавяне на потърпевши в морето водачи.

Хеликоптерите " Пантер " на Военноморските сили разполагат с най-хубавите механически параметри за търсене и избавяне на хора даже през нощта.

" Особеността, която го разграничава, да вземем за пример от вертолета " Кугър ", е неговият 4-канален автопилот, който изцяло автоматизирано зависва над морска повърхнина и извънредно точно съумява да извърши евакуацията на бедстващите от морската повърхнина. " - изясни капитан III сан Николай Кoлев.

В учението се включи и хеликоптер " Кугър " от Военновъздушните сили, с който водачите могат да окажат помощ на повече от 20 бедстващи в морето хора. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР