Военни от поделения 28330 от Смолян спечелиха състезанието на Сухопътните

...
Военни от поделения 28330 от Смолян спечелиха състезанието на Сухопътните
Коментари Харесай

Димки, гранати и стрелба на полигон Сливница по време на състезание

Военни от поделения 28330 от Смолян завоюваха надпреварата на Сухопътните войски по военно-приложен многобой, което се организира на образователния боен полигон Сливница. Надпреварата се организира за втора година под егидата на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и е във връзка честването 134 години от основаването на Сухопътни войски (на 19 ноември).

Честването също по този начин включваше и шампионат по пукотевица за публицисти и членове на Асоциацията на военните аташета.

Всички фотоси вижте тук>>>

В конкуренцията участваха тимове на 12 военни формирования от Сухопътните войски, като тимовете бяха формирани от петима военни - четирима мъже и една жена.

В конкуренцията отборите трябваше да тичат към 2 километра с бойно снаряжение, да хвърлят граната - измерваше се точността на рухване, като за задачата боеприпасът трябваше да попадне в избрани кръгове, пукотевица с револвер " Макаров " на отдалеченост от 25 метра, минаване през кръстосан терен, прекосяване през " инфектирана зона " (обгазено място от димка), градеж на рубеж, пукотевица с автомат и най-после симулация на ранен в минно поле, който трябваше да бъде пренесен на носилка до финала. Целта бе да се преодолеят всички стадии за време, а при стрелбата се измерваше акуратност, като пропуснатите цели с автомат носеха наказателни обиколки.

Надпреварата бе следена от военните аташета на Сърбия, Русия, Съединени американски щати, Украйна и Корея.

Най-добре във военно-приложения многобой се показа отборът на отделение 28330 от Смолян. На второ място остана отборът на военно формирование 28880 Белене, а трети се подредиха 22220 Сливница.

При военните аташета най-хубав мерник в стрелбата с револвер сподели подполковник Дмитру Лукашук, следван от подполковник Олександър Баджук, а трети се подреди подполковник Алексей Бражник.

В конкуренцията при публицистите първото място сграбчи Димитър Ставрев (клуб " Оръжие " ), следван от Димитър Илиев (в. " Българска войска " ) и Асен Бояджиев (БТА).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР