Военната служба за връзка връзка на НАТО в Белград съобщи

...
Военната служба за връзка връзка на НАТО в Белград съобщи
Коментари Харесай

НАТО напълно зачита военния неутралитет на Сърбия

Военната работа за връзка връзка на НАТО в Белград заяви през днешния ден, че въпросът за въвеждането на наложителна военна работа в Сърбия зависи от сръбските държавни управляващи, заяви вестник " Данас ". " НАТО ще продължи да поддържа напъните на Сърбия да модернизира своите въоръжени сили в рамките на  взаимноизгодно партньорство “, се споделя в писмен отговор на НАТО до Радио Свободна Европа.

В отговора се акцентира, че НАТО изцяло зачита военния неутралитет на Сърбия. " Всичко, което Сърбия и НАТО вършат дружно, е съобразено с потребностите на Сърбия и има за цел да ѝ помогне да усъвършенства въоръжените си сили в границите на самодейността " Партньорство за мир “, обявиха от Военната работа за връзка на НАТО в Белград.

Инициативата за наново въвеждане на наложителната военна работа беше стартирана от Генералния щаб на сръбската войска и предлагането бе предадено на президента на Сърбия Александър Вучич на 4 януари. В обяснението се показва, че предлагането идва " след детайлно разглеждане на общата обстановка със сигурността и актуалните провокации, пред които е изправена Сърбия като военно неутрална страна “.

В Сърбия наложителната военна работа беше отстранена на 1 януари 2011 година Оттогава в армията влизат единствено искащите. Сърбия се афишира за военно неутрална, а военният неутралитет е включен в Стратегията за защита и Стратегията за национална сигурност, които бяха признати от Народното събрание през 2019 година

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР