Военната кампания на Израел в Газа и нейният ефект върху

...
Военната кампания на Израел в Газа и нейният ефект върху
Коментари Харесай

VOA: Байдън държи Израел близо, но Нетаняху далеч

Военната акция на Израел в Газа и нейният резултат върху палестинските цивилни беше обект на интернационално наказание, съобщи Voice of America .

„ Естественият метод на обезпечаване на поддръжка сухопътно се затваря, изкуствено се затварят и гладът се употребява като бойно оръжие. “, проучват обстановката от VOA.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е дръзновен.

„ Нито един от тези типове напън няма да ни спре. Самото бъдеще на Израел, оцеляването ни е в заплаха. “, допълват от  VOA.

Но на фона на възходящите жертви и гладуващи поданици на Газа, най-верният покровител на Израел, президентът Джо Байдън, губи самообладание. Ето какво сподели той в изявление за MSNBC:

„ Отбраната на Израел към момента е сериозна няма алена линия, ще отрежа всички оръжия. Не може да допуснем да има още 30 000 мъртви палестинци. “

Байдън все по-ясно демонстрира разочарованието си от Нетаняху, в това число във връзка с израелските политики, които забавят доставката по суша на по този начин нужната филантропична помощ. Съединени американски щати се причислиха към други страни за стартиране на помощ от самолети и Американските войски се насочват към Средиземно море, с цел да построят краткотраен пристан край крайбрежията на Газа, с цел да може помощта да идва и по море от Кипър, съгласно VOA .

Вашингтон продължава да поддържа Израел с военна помощ, само че в случай че Нетаняху се опълчи на настояването на Съединени американски щати и нахлуе в Рафах, където се укриват повече от милион палестинци, би ли отказал Байдън от изпращането на американски оръжия?

„ Работим по по въпроса и няма да заставам на този подиум да ви развличам с хипотези по него “, сподели съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати.

Преди президентските избори в Съединени американски щати през ноември Байдън желае да избегне това да даде опция на републиканците да завоюват произраелски гласове. Но той също би трябвало да спре това прогресивните демократи, младите гласоподаватели и американците от мюсюлмански и арабски генезис да го изоставят поради поддръжката му за Израел. Така че до момента в който Байдън прегърна Нетаняху първоначално, дни след офанзивите на " Хамас " от 7 октомври, в този момент той се дистанцира.

„ Така че той един тип прави политическа ампутация “, сподели Лора Блуменфелд от университета „ Джон Хопкинс “.

Действията на Байдън наподобява са водени както от вътрешнополитически, по този начин и от външнополитически цели, съобщи VOA .

„ Отделете Нетаняху и това, което Байдън счита за токсични военни политики в страната Израел, с цел да може да продължи поддръжката си за Израел, което в действителност е в същността му, без да жертва моралните си възгледи “, добави Лора Блуменфелд.

Наскоро, член на израелския боен кабинет Бени Ганц беше признат от депутати от Демократическата партия, вицепрезидентът Камала Харис и други висши чиновници на Съединени американски щати в символ на административна поддръжка, в случай че известният политик стане идващият министър-председател на Израел. Но дали смяната на Байдън по отношение на Нетаняху ще бъде задоволителна, с цел да успокои американците, ядосани от президентската политика във връзка с Газа, остава да забележим.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР