Военната хунта в Мали нареди на датските специални сили да

...
Военната хунта в Мали нареди на датските специални сили да
Коментари Харесай

Военната хунта в Мали нареди на датските специални сили да напуснат страната

Военната хунта в Мали подреди на датските специфични сили да изоставен страната "незабавно ", заяви Българска телеграфна агенция.

В изказване се споделя, че датчаните, които са в Мали, с цел да оказват помощ в битката против ислямисткия тероризъм, са в страната без утвърждението на преходното държавно управление и се прибавя, че наличието им е било "отбелязано с учудване ".

Датските военни са част от френска оперативна група, само че Мали сподели, че всички страни, сформиращи част от силите, би трябвало да бъдат авансово утвърдени.

Бившата френска колония с 20-милионно население от години изпитва проблеми, провокирани от ислямистки терористични групировки. Множество групировки, някои от които са се заклели във честност на "Ислямска страна " или Ал Кайда, постоянно правят набези в Мали, Нигер и Буркина Фасо. Правителствата имат слаб надзор над пустинята отвън градовете.

От 2012 година в Мали бяха осъществени три военни преврата и страната е извънредно нестабилна политически. Последният прелом беше през май предходната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР