Военната авиация проучва възможностите за обучение на парамедици, които да

...
Военната авиация проучва възможностите за обучение на парамедици, които да
Коментари Харесай

Кога военните хеликоптери могат да станат въздушни линейки?

Военната авиация изследва опциите за образование на парамедици, които да вземат участие в авиомедицинска евакуация. Какви са опциите военните хеликоптери да станат въздушни коли за спешна помощ, които да оказват помощ в незабавната помощ?

Става дума за машини, които би трябвало да бъдат ремонтирани, с цел да се употребяват за незабавната медицина.

Хеликоптерите „ Кугар ” и сега се употребяват за авиомедицинска евакуация, само че с цел да бъдат включени към незабавната помощ, ще е нужно пазаруване на в допълнение съоръжение, образование на парамедици и създаване на хеликоптерни площадки в страната.

В момента от наличните 6 хеликоптера Ми-17, които се употребяват за гасене на пожари, e изправен единствено един, а от 12 „ Кугар ”-а летят 4 машини. 

В Крумово младите летци се приготвят, тъй като на избавителни задачи отиват единствено опитните. Тук от 10 години се дава дежурство с подготвеност да се оказва помощ при бедствия, повреди и произшествия. 

 Военни хеликоптери, въздушни коли за спешна помощ

Снимка: btvnovinite.bg

За да бъде ефикасна незабавната помощ по въздуха, би трябвало да има добра съгласуваност с лечебните заведения, до които да има вертолетни площадки. Необходими са и подготвени парамедици, с цел да се редуцира времето за реакция, споделя командирът въз основата ген. Димитър Иванов. 

„ За мен всеки би трябвало да е профилиран. Не може един авиатор да съвместява тази активност и като парамедик, тъй като той има други функционалности – само че няма невъзможни неща значимото е да има воля и обезпечаване ние да го изпълним ”, означи той.

Само за предходната година при гасене на пожари летците от Крумово са изпълнили 261 задачи  у нас и в чужбина. По-голямата част от техниката обаче е на земята. 

„ Дооборудването на самите вертолети би трябвало да продължи и да се задълбочи ”, уточни майор Александър Цветков от авиобаза „ Крумово ”. 

 

Авиомедицинска евакуация от Крумово се постанова по- рядко. Понякога тя се реализира в неприятно време и неявяване на площадка, където машината да кацне. Такъв е казусът, когато избавят родилка в затрупано в снегове родопско село.

„ В момента на спасяването са уплашени, с цел да изкажат страсти, само че след това има признателност от добре свършената работа ”, съобщи капитан Руслан Иванов, експерт по аварийно-спасителна подготовка.  

Екипите са подготвени да извършват дилемите, само че е нужна изправна техника и явен правилник за взаимодествие със здравното министерство.

 Военни хеликоптери, въздушни коли за спешна помощ

Снимка: btvnovinite.bg

Кога и по какъв начин ще бъдат употребени въздушните коли за спешна помощ, още не е ясно. От държавната стенограма по въпроса излиза наяве, че възобновяване на машините ще коства към 130 милиона лв../ Бтв
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР