Военен самолет Су-25 се разби край авиобаза Безмер до Ямбол.

...
Военен самолет Су-25 се разби край авиобаза Безмер до Ямбол.
Коментари Харесай

Авиоексперт: Не трябва черната кутия на разбилия се изтребител да се праща в Русия

Военен аероплан Су-25 се разруши край авиобаза " Безмер " до Ямбол. Пилотът  е съумял да катапултира. Той контактен и в положително положение, настанен е за лекуване във ВМА. Самолетът е изцяло опустошен. Военният министър Димитър Стоянов разгласи, че стартира инспекция поради случая.

" Причините ще бъдат оповестени, откакто се разчете черната кутия на самолета. Прави ми усещане, че началните известия не бяха съответни, даже за отварянето на парашута.

Първоначално беше обявено, че той не се е отворил, след това военният министър опроверга тази информация и сподели, че той е работил обикновено. Но самият факт, че водачът има травма, въпреки и лека, изяснява, че евентуално заради ниската височина на полета - парашутът не се е доотворил ", сподели авиоекспертът инж. Ангел Борисов за " България заран ".

Той се надява, че този път черната кутия няма да бъде изпратена още веднъж в Русия.

Попитан дали може да става въпрос за човешка неточност, инж. Борисов отговори: " Естествено, водачът е една жива машина. Опитът на водача е над 750 часа, само че за тази година това е неговият първи полет - нещо, което прави усещане. Така че е допустимо и той да допусне обещано отклоняване. "

" Полетите се правят от висши чинове на нашия състав на Военновъздушни сили. При осъществяване на полет те взимат добавка към съответното възнаграждение, която е към 2000 лева И нашите висши ръководители и водачи се преценяват и с финансовите условия ", акцентира авиоекспертът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР