Военен преводач и командир от Афганистан пое българското военно разузнаване.

...
Военен преводач и командир от Афганистан пое българското военно разузнаване.
Коментари Харесай

Преводач и командир от Афганистан пое военното разузнаване

Военен преводач и пълководец от Афганистан пое българското военно разузнаване. Това стана ясно от публично съощение на МО, отдадено на неговото встъпване в служба.

Бригаден военачалник Венелин Венев е към този момент шеф на Служба „ Военно разузнаване “. На тържествената гала участваха министърът на защитата Георги Панайотов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

„ Службата има за задача да осведоми държавното управление на стратегическо равнище за заканите и рисковете за националната сигурност. В днешно време тези закани и опасности стават от ден на ден и повече. Вие сте тези, които би трябвало да алармирате първо. Затова разчитаме на Вас “, съобщи министърът на защитата Георги Панайотов в приветственото си слово.

До преди идването на служебния кабинет военното разузнаване се ръководеше краткотрайно от Велко Атанасов, който дълго време изчакваше да стане титуляр. Именно той беше окуражителен преди няколко месеца от основния прокурор Иван Гешев при установяването на така наречен мрежа от високопоставени някогашни и сегашни чиновници на Министерство на защитата, упрекнати, че са шпионирали в интерес на Русия. Наскоро стана ясно, че Атанасов към този момент не е даже краткотраен началник, а е в графата зам.директори. През последните седмици краткотраен шеф е бил капитан първи сан Иво Хасекиев. Преди 2 седмици държавното управление и президента направиха титулярен началник точно Венев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР