Военен кораб на индийските военноморски сили е прихванал отвлечения товарен

...
Военен кораб на индийските военноморски сили е прихванал отвлечения товарен
Коментари Харесай

Военен кораб на индийския флот е прихванал Руен, сомалийските пирати са открили огън

Военен транспортен съд на индийските военноморски сили е прихванал отвлечения товарен транспортен съд " Руен " и е изискал от намиращите се на борда сомалийски пирати да се предадат, заяви представител на индийските Военноморски сили, представен от Ройтерс.

Пиратите, за които се счита, че са отвлекли плаващия под малтийски байрак транспортен съд за насипни товари на 14 декември, са разкрили огън по военноморския транспортен съд в интернационалните води, добави представителят, без да даде повече детайлности. Инцидентът се е случил през вчерашния ден.

Индийският флот е призовал пиратите да се предадат и да освободят кораба и всички цивилни, които може да се намират в ръцете им.

Възможно е сомалийските пирати, които превзеха кораба " Руен " през декември, да са го употребявали при завладяването на плаващ под бангладешки байрак товарен транспортен съд, завзет край крайбрежията на Сомалия тази седмица, обявиха в четвъртък военноморските сили на Европейски Съюз, напомня Ройтерс.

По-рано беше обявено, че индийският флот е попречил на потреблението на кораба " Руен ", който е българска благосъстоятелност, при пиратски набег.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР