Водородният пероксид (прекис) се счита за абсолютно безопасен и естествен

...
Водородният пероксид (прекис) се счита за абсолютно безопасен и естествен
Коментари Харесай

9 ПРИЧИНИ да използвате КИСЛОРОДНА ВОДА – 3%

Водородният пероксид (прекис) се смята за безусловно безвреден и натурален антисептик. Това на ниска цена, само че високоефективно средство би трябвало да бъде в аптечката на всеки един от нас. С помощта на разтвор от елементарна вода и кислородна вода (3 %) можете, освен да дезинфекцирате рани, само че и да го употребявате за, на пръв взор, необикновени цели.

 

 

9 ПРИЧИНИ, които могат да ви се сторят необикновени, да започнете да употребявате КИСЛОРОДНА ВОДА – 3 %.

 

ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКА: Моля използвайте кислородна вода САМО 3 % разтвор закупена от аптеката!!!

Освен за стерилизация на рани, защо още можете да употребявате кислородната вода? Вижте сами:

Приложение № 1: Кислородна вода за избелване на долни дрехи и бели облекла.

Изплакнете бялото долни дрехи или кърпите във вода с добавена чаша водороден прекис (кислородна вода). Това ще помогне на изделията да не пожълтяват с времето. Също по този начин спомага за унищожаване на сложни за премахване петна. Нанесете малко артикул върху самото леке, оставете за минута, избършете добре и изплакнете със студена вода.

Приложение № 2: Лечение на гъбички по краката.

За задачата смесете кислородна вода и елементарна вода, в съответствие 1:1. От готовият разтвор нанесете върху засегнатите области, всяка вечер до изгубване на признаците.

Приложение № 3: За облекчение на болките във врата.

Отлично средство за тези, които седят дълго време пред компютъра или в неправилна стойка. Ако страдате от разбиране на врата, имате неприятни чувства в мускулите, би трябвало единствено да вземете шал и да го накиснете във водороден пероксид. Поставете на врата и още една забрадка от горната страна. Оставете този компрес да работи от 10 до 20 минути. Това ще загрее добре мускулите и ще облекчи болката, напрежението във врата.

Приложение № 4: Ефикасно средство при простуда.

Необходимо е да разредите 1 с.л. водороден прекис с 1 с.л. изворна вода. Готовият разтвор можете да употребявате, като назален спрей.

Приложение № 5: Срещу афти и за премахване на плаката от зъбите. 

За да се отървете от афти или различен тип раздразнения в устната празнина, поставете 10 мл. кислородна вода (3%) в устната празнина и задръжте 5 минути, само че НЕ поглъщайте. Също по този начин, този способ ще ви помогне за избелване на зъбите и за намаление на риска от формиране на кариес. Използвайте, вместо вода за уста.

Приложение № 6: За стерилизация на контактни лещи.

Понякога можете да замените аптечния разтвор за стерилизация на контактни лещи с водороден прекис. Той унищожава протеините, които се натрупват върху лещата.

Приложение № 7: За разчистване на дома.

Кислородната вода ще почисти вашият дом от нездравословните микроби. Трябва единствено да нанесете малко количество от разтвора (3%) върху парцал за разчистване или прибавете към препарата за разчистване.

Водородният пероксид почиства чудесно огледалата и стъклата.

Използвайте за стерилизация на банята, тъй като съвършено отстранява плесен и петната.

Приложение № 8: За лекуване на възпалено гърло.

За да облекчите болката в гърлото, в резултат на инфектиране, смесете 1/2 с.л. топла вода с 1/4 с.л. кислородна вода и направете гаргара. Освен това, средството е отлична профилактика при настинки, защото пероксидът убива болестотворните бактерии.

и Приложение № 9: Дезинфекция на ушните канали.

Смесете няколко капки водороден прекис (кислородна вода – 3 %) с малко топла вода. Потопете тампончето за разчистване в разтвора и почистете. Така можете елементарно да премахнете насъбраните нечистотии в ушите.

Скъпи читатели, постоянно имайте вкъщи и на разположение разтвор на водороден прекис (кислородна вода – 3%).

Ако публикацията ви е харесала, можете да споделете с другари тези потребни свойства на Водородният пероксид или по-известен като кислородна вода!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР