Търсачите откриват черна кутия на хеликоптер Taipan на австралийската армия, който се разби със загубата на 4 живота

...
Водолазите са извадили записващото устройство за данни от полета от
Коментари Харесай

Водолазите са извадили записващото устройство за данни от полета от хеликоптер на австралийската армия, който се разби в морето по време военно учение със Съединените щати миналия месец

От Асошиейтед прес, 8 август 2023 г., 3:14 AMAАвстралийски армейски хеликоптер, който се разби в морето, убивайки четиримата членове на екипажа, по време на военно учение със Съединените щати миналия месец, казаха официални лица във вторник .

Възстановяването на черната кутия беше приоритет за определяне на причината за катастрофата на MRH-90 Taipan по време на нощна операция на 28 юли в островите Whitsunday край североизточно австралийско крайбрежие.

Водолазите от ВМС извадиха устройството, което съдържа данни за полета на хеликоптера и гласови записи на пилотската кабина в понеделник, се казва в изявление на Министерството на отбраната.

Дрон забеляза човешки останки в останките миналата седмица на дълбочина от 40 метра (131 фута). Но останките все още не са извадени поради лошото време и силните течения.

Австралийският флот от повече от 40 тайпана е спрян след катастрофата и има съмнения, ще лети отново. Правителството казва, че те ще останат на земята, докато разследващите катастрофата не открият причината за трагедията.

Правителството обяви през януари планове да замени произведените от френския Airbus хеликоптери с 40 Американски хеликоптери Black Hawk. Датата на пенсиониране на Taipans през декември 2024 г. ще бъде 13 години по-рано, отколкото Австралия първоначално планираше.

Армията получи три нови хеликоптера UH-60M Black Hawk от юли.

катастрофиралият Taipan е участвал в Talisman Sabre, американско-австралийско военно учение, провеждано на всеки две години, основно базирано в щата Куинсланд. В тазгодишното учение участват 13 държави и повече от 33 000 военнослужещи.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР