Водната криза в страната се задълбочава. Това коментира пред медиите

...
Водната криза в страната се задълбочава. Това коментира пред медиите
Коментари Харесай

Петър Първанов: Водната криза в страната се задълбочава заради мащабни кражби

Водната рецесия в страната се задълбочава . Това разяснява пред медиите регионалният ръководител на АБВ-Перник Петър Първанов. Той изясни, че казусът към този момент в назрял и от страна на Министерството на околната среда и водите сигнализира за очертаващи се съществени разноски за ограничение на бедствието и оправянето с казуса.

Въпросът е, че никой от тях към този миг не направи разбор дали стоте километра тръбопровод от бент. " Камчия " към Бургас тече и дали има загуба там. Очертаха се и други неща като това, че бент. " Камчия " се източва от ВЕЦ-а, който е издигнат до него. Имаме информация от 5 години обратно, че това не е тъкмо по този начин. Проблемите са на друго място и в други институции. Основният проблем за мен е, че никой не реагира в точния момент. Хората, които са в този бранш, несъмнено са некадърни и нямат място там ".

Първанов разяснява наклонността в навечерието на зимните празници най-малко един град в страната да остава без вода за битови потребности. Той изрази неразбиране за неналичието на прогнози по водните ресурси и нива. Знаете по какъв начин се похарчиха 100 милиона за меко казано смешни вложения. Една част от тях бяха 30-те милиона за връзката със София, която връзка действително се оказа освен неработеща, само че и неефективна и некачествено изпълнена. Реално в моментите, в които тя работеше, се оказа, че зарежда 30 % от града ни, а останалата част не работеше. Добре, че природата и Господ се смилиха над града ни. Независимо от изхарчените 100 милиона, само те съумяха да изпълнят язовира и градът да се избави от още по-трагично злополучие.

Петков разяснява, че тръбопроводът към Бургас ще е следващото доказателство, че в България се строи , с цел да се ремонтира и се граби. В пернишкия случай в първия месец имаше повреди всеки ден. Фактът, че в Перник и в този момент в Бургас е ангажирано едно и също лице - Нанков, е гаранция, че грабежът е неминуем. Той персонално отговаряше за неуспеха в Перник, за което не последва никаква отговорност. Сега той персонално ще дава отговор и в Бургас. От 60-те милиона, ще станат 100. Въпросът е какъв брой ще бъдат откраднати. Вместо да се вземат ограничения за водната сигурност на районите, всички ограничения са адресирани към грабежа. От информация доста ясно се вижда, че е доста грозна политическа нечиста сделка, че водноелектрическата централа е повода за обезводняването на бент. " Камчия ".
 Част от Перник и още 7 села остават без вода
Част от Перник и още 7 села остават без вода

Причината - поправки в кв. " Караманица "

Като се направи сметката, се вижда, че водата, която е употребена от ВЕЦ-а, след това влиза във водноосигурителните мрежи към Варна, Бургас и селата. Всеки един месец през тези пет години е очевидно. Още повече, че турбината на тази централа е една и информацията, с която сме се сдобили, демонстрира, че има байпас на стотина метра преди пречиствателната станция, турбината и след това цялата вода до литър се връща в газопреносната мрежа. Източникът, който не е употребен от Министерство на околната среда и водите като защитна мярка за запазване на по-голям размер вода, е екологично-водното количество, т.е. това е количеството, което е пускано в реката.

Темата с язовирите бе сложена на пред проект тези дни, изключително откакто

Е

Припомняме, че Перник беше на воден режим близо 7 месеца, откакто равнището на язовир " Студена " стигна до сериозен най-малко.

Режимът беше въведен ноември предходната година и беше съпроводен с цивилен митинги, и създаване на, който докара софийска вода до града.

Решението за построяването на водопровода, и да се докара до Перник, беше взето от Министерския съвет като единственото допустимо, което да подкрепи Перник и. То беше признато и с, с което се даде позволение за включване към ВиК мрежата на София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР