Водим най-социалната политиката в България за последните годиниТова заяви лидерът

...
Водим най-социалната политиката в България за последните годиниТова заяви лидерът
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: За няколко месеца направихме това, за което се борихме десет години

Водим най-социалната политиката в България за последните години

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия, вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова в послание пред делегатите на VІ-ата отчетно-изборна конференция на Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия, оповестиха от пресцентъра на партията.

Тя уточни, че младежката политика към този момент е реалност. Защото единствено за няколко месеца реализирахме това, за което се борихме 10 години в съпротива. Увеличи се майчинството, усилиха се детските надбавки за развъждане на дете през втората година, най-сетне фантазията ни за безвъзмездни детски градини и ясли е реалност, съобщи водачът на Българска социалистическа партия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Правителството отпусна в допълнение финансиране за учебни рейсове в отдалечените и дребните обитаеми места, с цел да може всяко дете да има достъп до обучение, усилиха се стипендиите за надарени деца. Борим демографската рецесия с действителни ограничения за младите и децата, уточни още Нинова.

Нашето предпочитание да има културен чек и да могат хората да се възползват от него, с цел да обърнем внимание на родното изкуство, е реалност. Онези 200 лв. за ваучери към този момент могат да се употребяват за културни мероприятия, сподели още вицепремиерът.

По думите ѝ няма по-социална политика в последните 20-ина години, провеждана в България, в сравнение с тази на това държавно управление. И тя се показва в 20 милиарда лв., това е 1/3 от разноските в България – 20 милиарда лв. за обществени, леви политики. Това е с помощта на Българска социалистическа партия. Но и на положителния разговор, разбирането и съответните резултати, които реализираме с нашите съдружни сътрудници, съобщи Нинова.

Бяхме изправени като държавно управление пред най-тежките рецесии, връхлитали България в последните години една след друга - коронавирус, енергийна, икономическа, а в този момент и войната и последствията от нея. Няма друго държавно управление, сложено на такива тествания по едно и също време, сподели водачът на Българска социалистическа партия. Нашата първа грижа е да помогнем на уязвимите, на слабите и на бедните. А това сте вие – младите фамилии, младежите с деца и нашите татковци и майки, баби и дядовци – пенсионерите, съобщи тя.

Ето за какво оттук насетне в идващите няколко месеца политиката ни ще е съсредоточена в това. Да увеличим пенсиите от 1 юли, а през октомври да ги преизчислим. Да помогнем на младежите. Ние де факто въведохме фамилно подоходно облагане, въведохме необлагаем най-малко за младите фамилии с деца, за вас. Защото към този момент 600 лв. от заплатата на работещи младежи с едно дете става необлагаем най-малко, а с две - 1200 лева, уточни тя.

Нинова означи, че вторият акцент в политиката на държавното управление е да оздрави и развие стопанската система и по тази причина втората част от актуализацията на бюджета е обърната към стопанската система. С намаляването на цените на газ, парно, вода, посредством унищожаване на акциза, променяме остарелия противообществен модел на ГЕРБ, против който се борихме дружно години наред, разяснява тя. "Щом този модел злобно, нервно и грозно крещи против ръководството, значи сме на прав път ", съобщи още Корнелия Нинова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР