Водим битка за всяка една по отделно, заяви столичният кмет

...
Водим битка за всяка една по отделно, заяви столичният кмет
Коментари Харесай

Фандъкова: Интересите за „Царските конюшни” са много големи


Водим борба за всяка една по настрана, съобщи столичният кмет

„ За страдание има знакови здания, които са в риск. Водим борба за всяка една по отделно”. Това съобщи в ефира на NOVA столичният кмет Йорданка Фандъкова.

За „ Царските конюшни” Фандъкова напомни, че още през 2015 година е създаден и признат подробния организационен проект, съгласно който надстрояване, дострояване, ново строителство е невероятно.

„ Поисках и да се даде публично най-високият статут за монумент на културата от най-високо значение, с цел да могат да се опазят тези здания. Разбира се, сега там текат и каузи във връзка с продажбата, която някогашният регионален шеф на София направи през 2016 година за доста ниска цена”, изясни Фандъкова.

Относно пожара, столичният кмет съобщи: „ Със сигурност службите ще си свършат работата, само че съм уверена, че не е случайно”.

„ Това е борба за всяка съответна постройка, за всеки съответен случая се води борба. Интересите са доста големи”, съобщи още Фандъкова.

„ В последните дни се заприказва за Юзината на Двореца, на „ Московска” 11. Там през 2015 година приехме проект, който изрично не позволява дострояване и надстрояване. За страдание този проект падна в съда. Това даде опция на притежателите да изискат още веднъж построяването на 6-7 етажни здания към къщата. Но аз разпоредих да се започва процедура по разработване на идея за откриване и социализиране на разкритите находки на амфитеатъра, който се намира в близост, дружно с прилежащите сгради-паметници на културата”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР