Водещият японски автомобилен производител е продал повече от 9,53 милиона

...
Водещият японски автомобилен производител е продал повече от 9,53 милиона
Коментари Харесай

Toyota Motor е лидер по продажби на автомобилния пазар за 2020 година

Водещият японски авто производител е продал повече от 9,53 милиона автомобила по целия свят през календарната 2020 година, ставайки водач по този индикатор измежду останалите компании, се показва в отчета, оповестен от компанията., оповестява ТАСС, представена от БГНЕС.

В същото време световните продажби, в това число тези на производителите на групата „ Тойота Дайхацу Мотор “ и „ Хино Моторс “, са паднали с 11,3% през 2020 година спрямо 2019 година Основният съперник на японския тръст, немският авто колос „ “, е продал към 9,3 милиона автомобила през същия интервал, което направи японската корпорация международен водач. Toyota за последно е оглавявал тази ранглиста през 2015 година

Toyota Motor, макар негативното влияние на пандемията и до края на годината усили производството до рекордно равнище в историята на компанията. Това се дължи основно на увеличеното търсене в Китай, който се възвръща по-бързо от другите страни от компликациите, породени от пандемията.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Японският производител на коли Toyota Motor реши да сп...

Продажбите на Toyota в Европа са минимум наранени спрямо други райони по света. Общо японският тръст е продал към 960 хиляди коли в европейските страни, което е с 8,5% по-малко спрямо 2019 г.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР