Водещият доставчик на финансови услуги в Турция Dgpays постигна забележителен

...
Водещият доставчик на финансови услуги в Турция Dgpays постигна забележителен
Коментари Харесай

Как Европа повиши стойността на турска финтех компания до рекордните $600 милиона

Водещият снабдител на финансови услуги в Турция Dgpays реализира незабравим растеж, като приключи втория си капиталов кръг, привличайки рекорден паричен поток от Европа. Компанията набра $600 милиона в Лондон и това удвои цената й, оповестява Daily Sabah.

Така Dgpays разгласи завършването на своя втори капиталов кръг, осигурявайки доста вливане на капитал от европейски вложители.
 Саудитска Арабия желае да се трансформира в световен финтех център и бързо притегли $400 милиона за задачата
Тази страна желае да се трансформира в световен финтех център и бързо притегли $400 милиона за задачата

Предстои и стартирането на три нови цифрови банки

Truffle Capital - прочут европейски финтех фонд, управлява капиталовия кръг, дружно със стратегическия принос от най-голямата компания за платежни услуги в света и Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР).

Тази финансова инжекция удвои цената на Dgpays за по-малко от две години, издигайки я над границата от $600 милиона, което значи, че компанията се трансформира в световен състезател.
 Снимка 413784
Източник:

Само за седем години Dgpays се е трансформирала от стартъп в технологиен колос, което е огромен триумф за турска компания.

От турската компания разясняват, че са непоколебими в упоритостта да утвърдят преобладаващо световно наличие във финтех бранша. Нещо повече, те виждат капацитета на страната нда стане световната финтех сцена.

Основана през 2017 година, компанията бързо се трансформира във водещ снабдител на технологии в района с работна мощ от над 600 IT/R&D експерти в Турция. Излизайки на задграничните пазари през 2022 година, Dgpays бързо завоюва интернационално самопризнание, което приключи с първия си капиталов кръг в края на 2021 година.

През последните години Турция може да се похвали с доста новаторски компании, подготвени да се конкурират на международната сцена. Страната е в челните редици по достъп на местния бизнес с изключение на в Европа и в Близкия изток, което я отличава от доста европейски съперници.

Процъфтяващата софтуерна среда в страната е очевидец на скок от 325 транзакции в софтуерни вложения на ранен стадий през 2023 година, като финтех секторът се обрисува като неоспорим водач.
 Защо Турция е напът още веднъж да стане удобно място за задгранични вложения
Защо Турция е напът още веднъж да стане удобно място за задгранични вложения

Въпреки към момента високата инфлация
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР