Водещият български състезател в скока на височина Тихомир Иванов получи

...
Водещият български състезател в скока на височина Тихомир Иванов получи
Коментари Харесай

Тихомир Иванов преди Световното: Връщам увереността си

Водещият български играч в скока на височина Тихомир Иванов получи публично удостоверение, че ще взе участие на Световното състезание в Будапеща.

От десетина дни лекоатлетът води целенасочена подготовка за най-значимото съревнование през сезона.

„ Чувствам се добре и всичко върви обикновено. С всяка последваща подготовка съм все по-уверен в себе си и с неспокойствие чакам шампионата ", сподели Иванов, който в последния месец завоюва три медала (титла на националното състезание във Велико Търново и сребърни медали на Балканиадата в Кралево и в Леверкузен).

" След шампионата в Леверкузен треньорът ми Георги Помашки беше доста удовлетворен не толкоз от резултата, колкото от скоковете, които извършвам в последните надпревари. Според него с изчистването на някои елементи в оставащите дни до международното ще покажа най положителното от себе си точно в Будапеща. Моята цел този сезон беше " всичко или нищо " изключително след европейското в зала през зимата. Вече несъмнено се усещам доста по-стабилен и убеден - по този начин, както бях преди две години ", сподели още Иванов. И добави, че задачата му е да се класира за финала и да скочи над 2.30 м.

Иванов се обърна към Милица Мирчева и Божидар Саръбоюков, които ще бъдат другите български участници на международното в Будапеща:

" Пожелавам им шанс и триумф. Искрено се веселя, че Божидар заслужи място на международното с представянето си. Нека реализираме най-хубавите си резултати точно на огромния конгрес ".

Световното състезание ще се организира от 19 до 27 август в Будапеща. Иванов пътува за унгарската столица от Атина на 17 август.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР