*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 22

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 22
Коментари Харесай

Водещите новини! Европа се готви за война; светът осъди действията на Путин; Порошенко: България може да е следващата

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 22 февруари ***

 

„ Когато съветската федерация погази интернационалния правов ред, би трябвало да излезем с единна декларация “.

***

Автомобилна техника и персонален състав от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа ще преминат на 22 и 24 февруари по националната пътна инфраструктура от Румъния до образователен полигон Ново село.

Те ще бъдат ескортирани от екипи на работа " Военна полиция ", оповестиха от Министерството на защитата.

***

***

Англия даде обещание във вторник да " удари Русия доста мощно " с целенасочени наказания и да наложи по-строги ограничения при положение на пълномащабно навлизане, откакто Кремъл подреди на войски да влязат в два подкрепяни от Москва размирен района в Украйна.

***

Категорично осъждаме  признаването от страна на Русия на украинските области Донецк и Луганск за самостоятелни, написа в Туитър министърът на външните работи на Северна Македония  Буяр Османи, заяви МИА.

***

***

Признаването на така наречен Донецка национална република и Луганска национална република от Руската федерация обрича напъните за деескалация на спора в Украйна и води до повишаване на напрежението в целия район.

***

Съединени американски щати ще разгласят през днешния ден нови наказания против Русия в отговор на решението на Москва да признае двата отделили се района в Източна Украйна за самостоятелни и да изпратят " миротворци " там, заяви през днешния ден Белият дом, представен от Българска телеграфна агенция.

***

Германската външна министърка Аналена Бербок сподели през вчерашния ден, че съветският президент Владимир Путин " се е отказал от всичките си задължения " към интернационалната общественост, признавайки независимостта на двата отделили се района в Източна Украйна, съобщи организация Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

***

„ Признаването на Донецка и Луганска национални републики от страна на Руската федерация може да се преглежда като нарушаване на интернационалното право. С тази стъпка опълчването в региона навлиза в нова, непредвидима фаза. Настояваме предпочитана цел да бъде запазването на живота, здравето и благосъстоянието на мирното население в двата района и насочваме апел за преустановяване на всевъзможни въоръжени провокации “.

***

Турция осъди през днешния ден признаването от страна на Русия на независимостта на двата разколнически района в Източна Украйна и го дефинира като нарушение на интернационалните договорености и на украинската териториална целокупност, заяви Ройтерс.

***

Той напомни, че Рус е била Киевска още по времето, когато на мястото на Москва е имало блата, заяви уеб сайтът УНИАН.

***

Никой не знае къде ще спре Русия, съобщи някогашният украински президент Петро Порошенко след оповестеното от Путин признание на независимостта на Луганск и Донецк.

Може последващи да са Прибалтийските републики, Полша, Румъния или България, предизвести той пред Sky News.

Според Порошенко единствената гаранция за сигурността на Украйна е приемането й в НАТО. Той назова дейностите на Русия като " явен образец за хибридна война ".

„ Имаше подправена евакуация на хора, подправена акция с измислени обстрели от Украйна, подправено навлизане през границата. Това не е украинска рецесия, това е съветска експанзия ", безапелационен бе Порошенко.

***

***

Полицията в Дупница проверява побой с бич над дете в Бобошево, оповестиха от регионалната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи в Кюстендил.

Инцидентът е от края на предходната седмица, само че е докладван през вчерашния ден в полицията, където е формирано досъдебно произвеждане, сподели представителят на ОД в Кюстендил Катя Табачка.

***

„ След разбор на постъпилите досега материали се открива, че във връзка с част от лицата, посочени от министър-председателя, липсва каквато и да е информация “.

***

***

Канадският парламент поддържа решението на премиера Джъстин Трюдо да употребява изключителни пълномощия, с цел да постави завършек на митингите по отношение на ограниченията поради ковид, съобщи Ройтерс.

Улици в столицата Отава бяха блокирани повече от три седмици, преди да бъдат разчистени през уикенда.

За да възвърне реда, Трюдо прибегна до изключителни пълномощия - по принцип рядко употребен вид.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР