*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 14

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 14
Коментари Харесай

Водещите новини! САЩ с нова военна помощ за Украйна – $800 млн. Карбовски отказа за СЕМ, но обясни защо

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 14 април ***

 

Правителството на американският президент Джо Байдън разгласи спомагателна военна помощ за Украйна на стойност 800 млн. $, с което общият размер на отпусната от Съединени американски щати до момента помощ на страната от началото на съветската инвазия, възлезе на над 2,4 милиарда $.

Пакетът от военна помощ включва артилерийски системи, артилерийски снаряди и бронирани бойни машини, уточни Байдън в изказване след телефонен диалог с украинския си сътрудник Володимир Зеленски.

***

Пожар и гърмежи са развалили тежко флагмана на съветската флота в Черно море, заяви Нова телевизия. Украйна разгласи, че с ракети са блъснали кораба " Москва ". Руснаците не удостоверяват, че е имало офанзива, само че държавните медии написаха, че ракетният крайцер, е понесъл тежки провали.

***

Украински водачи са почнали акция, в която приканват да бъдат купени изтребители за техните военновъздушни сили, оповестява " Евронюз ", базирайки се на видео, публикувано от украински медии. „ Купи ми изтребител “ - по този начин се споделя клипът, записан на украински, само че има и вид на британски език.

Във видеото мъж с авиаторски очила и в униформа стои пред останките на унищожени украински изтребители. Той споделя: „ Дайте ни криле, с цел да се бием за нашето небе “. Мъжът също по този начин показва, че ще се бори с цялото си сърце за унищожаването на „ танкове, бронирани бойни машини и военнопрестъпници окупатори “.

***

***

Спецакцията на жандармерията и баретите беше извършена през вчерашния ден вечерта. Освен хипотетичния физически причинител беше задържан още един човек.

***

Софийският апелативен съд удостовери най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража.

Причината - има заплаха Елена Удря да се укрие. Според съда лицето е с влезнала в действие присъда, а осъществяването на европейската заповед за арест е изцяло законна и е издадена на 7 април тази година.

Защитата изиска домакински арест с претекста, че някогашната министърка има здравословни проблеми и е предоставила контракт за наем на жилище в региона на Благоевград за период от една година.

Заседанието се организира при закрити врата по искане на юристите поради изнасянето на персонална информация по отношение на персоналния живот и здравословно положения на Елена Удря. Днес тя не се яви в правосъдната зала.

***

***

„ Корупцията в Министерство на вътрешните работи храни. Тя има политическа багра и върви по реда нагоре. Обществена загадка е, че има структури в полицията, които могат да правят сходни дейности. Такава конструкция е “Специализирани полицейски сили ”. Те правят корупционни практики. “Пътна полиция ” е другото такова звено. В избрани интервали е стигало и до министъра “. 

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР