Водещите европейски клубове ще бойкотират новия формат на Световното клубно

...
Водещите европейски клубове ще бойкотират новия формат на Световното клубно
Коментари Харесай

Европейските клубове против идеята за промяна във формата на Световното клубно първенство

Водещите европейски клубове ще бойкотират новия формат на Световното клубно състезание, препоръчан от президента на ФИФА Джани Инфантино. Плановете на Инфантино са за нова Лига на нациите с присъединяване на национални тимове от целия свят, както и международно клубно първентво с24 тима с пилотно издание през 2021 година.

FIFA president Gianni Infantino to speed up new Club World Cup plans, scrap Confederations Cup in meeting, claims report https://t.co/sgJQ6bDkUN
— YallaQatar2022 (@YallaQatar2022) March 11, 2019
Още преди срещата на ФИФА Инфантино бе заставен да отдръпна концепцията за международна Лига на нациите поради неналичието на консенсус сред федерациите и липса на свободни дати в календара. Но президентът на ФИФА към момента лобира за международно клубно състезание с присъединяване на 24 тима. Асоциацията на европейските клубове изпрати писмо до УЕФА и Инфантино, с което изрично се разгласи срещу тази концепция.

В писмото, елементи от което са оповестени в немския вестник "Зюдойче цайтунг ", се споделя, че клубовете са твърдо срещу смяна във формата на международното клубно състезание и нито един от членовете на Асоциацията на европейските клубове няма да вземе присъединяване в този шампионат. В Асоциацията членуват 232 клуба от Европа, в това число всички водещи тимове на Стария континент.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР