Водещите 10 лидери на компании в конкурса Мениджър на годината“

...
Водещите 10 лидери на компании в конкурса Мениджър на годината“
Коментари Харесай

Топ мениджърите на България 2022 г.: ФИЛИП РУВРЕ, изпълнителен директор на „Модис България“ ЕООД

Водещите 10 водачи на компании в състезанието „ Мениджър на годината “ с прогнози за развиването на стопанската система и провокациите пред ръководството на България.

Носителят на купата „ Мениджър на годината “ в петнадесетото издание на конкурса ще бъде разгласен на 10-ти ноември на тържествена гала в Софийска опера и балет. * Конкурсът се организира под патронажа на президентската институция, а статуетката на спечелилия ще бъде връчена от президента Румен Радев.

Претендентите за купата „ Мениджър на годината 2022 “ към този момент са известни и дни преди оповестяването на нейния притежател продължаваме поредицата, в която финалистите дават отговор на значими за бизнес бранша въпроси. Представяме ви диалозите, които организирахме с всеки един от тях в поредност по азбучен ред.
 

ФИЛИП РУВРЕ е изпълнителен шеф на „ Модис България “ ЕООД. Има над 20 години опит на управителни позиции в компании като General Electric, Ajilon и Modis (част от Adecco Group). Паралелно с водещата си роля на интернационално равнище в границите на Adecco Group поема и аутсорсинг бизнеса на групата в България през 2011 година В края на 2017 година тази част от бизнеса на компанията се отделя в границите на новосъздадения бранд на Modis.

„ Модис “ дава IT и цифрови инженерни решения с фокус върху нововъведения и цифрова промяна. В България създава и доставя услуги в областта на софтуерното инженерство, както и IT и BPO аутсорсинг услуги.
Правителството би трябвало да подтиква вложенията и икономическия напредък
- Вълната от рецесии (политическа, икономическа, енергийна, войната в Украйна) направи бизнес средата комплицирана и мъчно предвидима. Как вашата компания се оправя в тази конюнктура? Кои са целите ви и тактиката ви за резистентност?

- Основен приоритет за нас сега са хората в компанията и мотивацията им на работното място. Обръщаме извънредно внимание на разнородни планове и интензивности за ангажираност. Физическо и психическо здраве. Повишаване на уменията. Кариерно и личностно развиване на нашите чиновници.
Стараем се непрестанно да получаваме и проучваме противоположна връзка от сътрудниците за всички тези начинания, както и да измерваме тяхната задоволеност. Успехът в тази посока ни дава опция по-лесно да привличаме и наемаме експерти в софтуерната сфера. А с това и да разрастваме своя бизнес.

- А какви благоприятни условия откривате за вашата компания в изменящата се среда?

- Дигиталната промяна в бизнеса, а и освен, през последните 2 години се случва с по-високо движение от всеки път до момента. За фирмите в IТ и аутсорсинг бранша това значи и доста нови благоприятни условия за повече клиенти и сътрудници. Променящата се среда отличава и тези организации, които с времето са построили положителни мениджърски и работодателски практики. В актуалните условия те дават своите положителни резултати и спомагат за опазване на непоклатимост. За бизнеса ни средата е даже още по-динамична след сливането на Modis и Akka Technologies. Това е ново начало за двете компании под марката Akkodis. Вярвам, че това ще е още една от аргументите да продължим да бележим растеж и да дадем повече добавена стойност както на пазара на IТ услуги, по този начин и на този на труда.

- По какъв метод резултатите от изборите ще повлияят на бизнеса? Какво очаквате от идващото държавно управление да зададе като рамка, в която фирмите да могат да действат обикновено?

- Най-важно за нас е да има устойчиво ръководство на страната, което да пази ползите на обществото и бизнеса. В лицето на всяко държавно управление ние търсим сътрудник. То би трябвало да подтиква нововъведенията, вложенията и икономическия напредък. И работи дружно с всички браншове и промишлености за възстановяване на изискванията за трудещите се в страната.

- Прогнозите са за сложни идни зимни месеци. Как се подготвяте за провокациите пред вас и компанията ви?

- Най-напред би трябвало да се уверим, че вършим всичко належащо хората ни да се усещат спокойни и обгрижени на работното си място. След това можем да погледнем и към бизнес средата. Очакваните усложнения най-вероятно ще обиден и нашата организация. Оставаме обаче оптимисти за бъдещето. В сложни времена промишленостите и фирмите са все по-склонни да търсят и тестват различни бизнес решения. Именно това е посоката, в която ние можем да им бъдем потребни.

- Как оценявате икономическата среда в България?

- България към момента е атрактивна дестинация за развиване на бизнес измежду компании и вложители от Западна Европа, Северна Америка, както и от други райони по света. Вярвам, че измежду аргументите за това са стабилността в стопанската система, участието на България в Европейски Съюз. Но и географското разположение на страната и положителната съгласуваност, цифрова и инфраструктурна. Те са съществени предпоставки за развиване на бизнес с други страни.
Нашата организация е един от положителните образци в тази ситуация – най-големият център за даване на софтуерни услуги за Akkodis на световно равнище е точно местоположението ни в България. Вярвам, че измежду аргументите за това преди всичко са хората тук. Това са близо 80 хиляди квалифицирани експерти, работещи в бранша на аутсорсинг услугите. Индустрията е съдействала с над 5,6% за Брутният вътрешен продукт на страната през последната година.

***

И през 2022 година списание „ Мениджър “ продуцира филм, отдаден на финалистите в главната категория и спечелилите в четирите нови категории, посредством които състезанието беше надграден в своето петнадесето юбилейно издание. Филмът ще бъде излъчен премиерно на 27 ноември от 16:00 часа по bTV.

Генерален спонсор  на 15-то издание на състезанието " Мениджър на годината " е .  

Състезанието за висши мениджърски достижения се организира и  с поддръжката на:  ,   , , , , ,   

Медийни партньори  са: ,  , , , , , , , ,  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР