Водещата японска информационна агенция Kyodo Tsushin коментира избора на своята

...
Водещата японска информационна агенция Kyodo Tsushin коментира избора на своята
Коментари Харесай

Японката, която се зае да арестува Путин, беше издигната до поста председател на МНС

Водещата японска осведомителна организация Kyodo Tsushin разяснява избора на своята сънародничка Томоко Акане за нов президент на Международния углавен съд (МНС) с мандат до 2027 година Съобщава се, че Акане е първата японка, която оглавява органа, основан в Хага, Холандия. На пленарната сесия на МНС 67-годишната юристка беше определена дружно с новите първи и втори заместник-председатели Росарио Салваторе Айтала от Италия и Рейне Алапини-Гансу от Бенин.

Родом от префектура Аичи, Акане стартира работа като прокурор в Япония през 1982 година и по-късно заема длъжности, в това число професор в японско юридическо учебно заведение и началник на център за образование на Организация на обединените нации. Тя стана арбитър на МНС през март 2018 година

Kyodo Tsushin оповестява, че назначенията са осъществени, откакто

„ отбелязва организацията.

Както беше обявено в съветските медии, през март предходната година МНС издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин и детския омбудсман Мария Львова-Белова, които са обвинени в до Русия от 24 февруари 2022 година

Тогава Кремъл назова решението на съда невалидно от правна позиция, защото Москва не е под юрисдикцията на МНС. Този съд не е част от структурата на Организация на обединените нации, той е основан в сходство с Римския статут, подписан през 1998 година МНС има мандат да изправя на съд лица, а не страни, и е способен да преследва военни закононарушения, закононарушения против човечеството и геноцид. Украйна, Русия и Съединени американски щати подписаха Римския статут през 2000 година, само че към момента не са утвърдили документа.

Безпрецедентното решение на съдиите от Международния углавен съд получи легален отговор. Руското министерство на вътрешните работи разгласи за интернационално търсене арбитър Томоко Акане, която издаде заповед за арест на Путин. „ Томоко Акане. японка. Издирвана по член от Наказателния кодекс на Русия “, се споделя в базата данни. По какъв член в картата за търсене не е посочено.

Но Следственият комитет на Руската федерация упрекна задочно „ съучастниците “ на Акане-сан по отношение на издаването на заповеди за арест на съветския президент. Прокурорът на МНС Карим Хан е упрекнат по част 2 на член 299 (привличане на умишлено почтен към наказателна отговорност, съчетано с нелегално обвиняване на разположение в осъществяване на изключително тежко престъпление);

Росарио Айтал – според част 2 на член 301 (съзнателно нелегално задържане). И на двамата са повдигнати обвинявания за нарушавания по ч. 1 на член 30 и част 2 член 360 от Наказателния кодекс (подготовка за нахлуване против представител на непозната страна, ползващ се с интернационална протекция, за усложняване на интернационалните отношения).

В отговор представителите на интернационалния съд обявиха, че наказателното гонене на неговите чиновници е безпричинно и съставлява даде обещание МНС.

Заповедта на съветския Следствен комитет наподобява не обърква жителя на Страната на изгряващото слънце, който си е сложил за цел да „ арестува и съди “ президента на Русия., цитира Akaне прессъобщението на МНС.

Дейностите на новия ръководител на МНС, явно, в това число неуместното „ гонене “ на съветския президент, са утвърдени от настоящето японско държавно управление. Японският външен министър Йоко Камикава приветства назначението на своя съотечественик, като сподели в изказване, че то е „ от огромно значение “, тъй като отразява „ високата известност “ на Акане.

Трудно е да се избегне усещането, че покачването на Акане е и оценка на нейната русофобска позиция, готовността й да продължи да издава неуместни „ заповеди за арест “ на недолюбвани от „ груповия Запад “ политици.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед21237Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед28185Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед34812Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед19956Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед12118Д-р Румен Петков: Китайско-африканските връзки като сполучлив образец: Търговия, бизнес, рационализация и развитиеАлтернативен Поглед163979Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед127798Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед95153Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед90703Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети март  Гиргин Гиргинов, изгода, гибел, Навални  Гиргин Гиргинов, изгода, гибел, Навални Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР