Водещата версия за заплахите по имейл, които от вчера получават

...
Водещата версия за заплахите по имейл, които от вчера получават
Коментари Харесай

И други европейски страни получават същите имейли със същите заплахи

Водещата версия за заканите по имейл, които от през вчерашния ден получават образователни заведения в страната, е хибридна офанзива, обвързвана с Русия.

Това съобщи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Оказва се, че това се случва и в други европейски страни, а източниците са едни и същи, както и методите.

Уведомени са партньорските служби в Съединени американски щати и Англия, където се е открива да са регистрирани имейл адреси и да се употребяват телефони, от които идват тези закани, уточни вътрешният министър. Заплахите идват от имейли, регистрирани в мрежата на Google. Гугъл е отговорност на американските служби и те би трябвало да открият от кое място идват. Ние няма по какъв начин да го установим на територията на България.

Демерджиев съобщи, че не вижда връзка между бомбените закани и изборите.  " Нищо няма да се случи. Ще се прекъсне изборният развой единствено, в случай че има действителна заплаха. До момента тези сигнали, които се подават, няма действителна заплаха. Те са обсолютно идентични по наличие, мултиплицират се и се подават до допустимо най-вече получатели ", акцентира Демерджиев. По думите му има протокол за деяние, който е от 2000 година. " Днес ще бъде свикана работна група, която да прегледа този протокол. Новият протокол би трябвало да отразява действителните рискове и да дава опция да се преценя по кое време фактически се постанова евакуация ", сподели министърът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР