Водещата на новините по Нова телевизия Марина Цекова се върна

...
Водещата на новините по Нова телевизия Марина Цекова се върна
Коментари Харесай

Във вените на Марина Цекова тече 4 вида кръв

Водещата на новините по Нова телевизия Марина Цекова се върна след майчинство в телевизионния ефир, само че на конкурентната Би Ти Ви. Близо две години тя се бе посветила на грижите за дъщеричката си Тамара. Бащата на 2-годишното момиченце, което се появи навръх Бъдни вечер през 2018 година, е нейният сътрудник Златимир Йочев. Той също е водещ, само че на предаването „ България заран ” по „ България он еър ”.

Като дете Марина въобще не мислила да се занимава с публицистика. Дори се родила инцидентно в България. Родителите й били инженери. Майка й била на половина украинка и унгарка, а татко й на половина българин и чех. Марина трябвало да се роди в Киев, само че поради Чернобил се наложило да дойдат незабавно в България. Така във вените на Цекова тече 4 типа кръв. „ Това изяснява много избухливия ми темперамент ”, смее се говорителката.

Една година от ранното й детство минало в Киев, където за нея се грижела баба й. След това фамилията на Марина се преместило в София, където приключила гимназия. После отпътувала за Германия, където учила в две специалности – „ Публицистика и информационни науки ” и „ Филмови науки ”. Записала магистратура за медийна и политическа връзка, карала стажове в разнообразни медии, измежду които и „ Дойче Веле ”. Когато се върнала у нас се оказало, че би трябвало да стартира от нулата.

В малкия екран попаднала като на смешка. Нейна другарка, която работела в Би Ти Ви, изпратила биографията на Марина на своя колежка в Нова телевизия.Така Цекова почнала да стажува на експериментален интервал, а след 3 месеца към този момент имала контракт. Три години по-късно направила най-големия си журналистически удар около атентата на летището в Сарафово през 2012 година Марина отпътувала за Израел, с цел да се срещне с две от фамилиите на загиналалите и по този начин се сдобила с невиждани фрагменти от външната камера на летището. Дала ги на бащата на починалото момче. На тях се вижда по какъв начин синът му преди малко е взел багажа си и върви към рейса. Зад него се движи камикадзето иизчаква да се съберат повече хора към рейса, с цел да може жертвите да са повече. До оня миг неповторимите фрагменти били употребявани единствено за следствена информация. Цекова поискала да покаже видеото, а на бащата му трябвали няколко седмици преди да реши. Една към този момент в 1 след среднощ Марина получила есемес „ Кадрите са при теб ”. Отворила електронната си поща и до сутринта не мигнала от неспокойствие.

Марина бе един от най-изявените кореспонденти на Нова телевизия и стоеше зад някои от най-силните репортажи в медията. Именно тя разкри какъв брой коства цената на дете на черно в поредност от проверяващи материали, сподели ужаса на най-страшния концентрационен лагер Аушвиц, срещна феновете с „ Отбора на вярата " - националите от българския тим по футбол за бездомни хора, и направи феновете очевидци на доста други вълнуващи разкази. Отразявала е терористичните офанзиви в Берлин, Кьолн и Истанбул.

Мъжът й Златимир пък е израснал в страна, надалеч от родината си . Родителите му работели в Либия. Със сестра му приключили българско учебно заведение в Триполи. Още когато бил студент в първи курс шансът и щастието му се усмихнали на Златимир и бил определен за водещ на туристическо предаване. Два пъти обиколил страната с „ Пътеводител BG ” по Българска национална телевизия. Сблъскал се с забавни, забравени места, занаяти, обичаи и даже храни. След това станал кореспондент в потребителско предаване, в което помагал на хората да позволяват проблемите си. Като водещ на новините в Българска национална телевизия, правел и документални филми. После пристигнало предлагането да води утринния блок на „ България он еър ”, написа Уикенд.  
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР