Водещ камбоджански опозиционен политик, който беше осъден миналия месец на

...
Водещ камбоджански опозиционен политик, който беше осъден миналия месец на
Коментари Харесай

Камбоджански съд осъди опозиционен политик на още 3 години затвор

Водещ камбоджански опозиционен политик, който беше наказан предишния месец на 18 месеца затвор по обвинявания в издаване на безполезни чекове, е наказан и наказан на още три години отнемане от независимост за хипотетично подбудителство към осъществяване на закононарушение и д...

От SOPHENG CHEANG Associated Press, 18 октомври 2023 година, 7:48 ч. Виетнам.

Много камбоджанци поддържат исторически съмнения, че по-големият комшия Виетнам има намерение да анексира тяхната територия, а предразсъдъците против етническите виетнамци са постоянно срещани. Критиците са набелязали Хун Сен поради околните му връзки с Виетнам, откакто стана министър-председател през 1985 година в държавно управление, което беше открито от Виетнам, чиито сили бяха свалили бруталния режим на алените кхмери в Камбоджа през 1979 година

Някои опозиционни политици са употребявали подстрекателска антивиетнамска изразителност, с цел да се опитат да завоюват поддръжка, само че държавното управление също по този начин преследва политици като Thach Setha, които са единствено сериозни към формалната политика по отношение на Виетнам.

„ Възмутително и недопустимо е Thach Setha да е вкаран в пандиза в продължение на три години просто за изложение на възгледите си посредством обява в обществените медии, “ Фил Робъртсън, заместник-директор на Human Rights Watch за Азия, сподели в изказване по имейл.

Той сподели, че държавните репресии против Партията на свещите при настоящия министър председател Хун Мане, който наследи татко си Хун Сен през август, значат, че „ никой би трябвало да се заблуждава, че държавното управление му ще бъде по-добро от това, което видяхме при потисническото ръководство на татко му. присъдата.

Същият съд в Пном Пен на 21 септември осъди Тач Сета на 18 месеца затвор за хипотетично издаване на безполезни чекове по дело, което неговата партия назова политически стимулирано.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР