Воденият от българския треньор Ивайло Петев отбор на Университатя (Крайова)

...
Воденият от българския треньор Ивайло Петев отбор на Университатя (Крайова)
Коментари Харесай

Ивайло Петев спечели дербито на Крайова след обрат

Воденият от българския треньор Ивайло Петев тим на Университатя (Крайова) завоюва градското дерби против ФК У Крайова 1948 с 2:1 в последния 30-и кръг на постоянния сезон в румънското състезание. За българския експерт това е седми следващ мач без проваляне и четвърти триумф в серията.

С днешните три точки Университатя влиза в плейофа за купата с 49 точки, на 4 от 3-ия ЧФР Круж и на 6 от 2-ия Рапид (Букурещ). На върха е ФКСБ с 64, а 5-и и 6-и са Сепси и Фарул с по 43 пункта. Днешните противници на Петев е на 13-о място с 31 точки. В плейофите обаче тимовете стартират с точки, които са на половина от настоящия им актив, което значи, че Петев и хората му ще имат 25 или единствено на 7 от водача ФКСБ, предава Българска телеграфна агенция. 

Срещата се игра на градския стадион Йон Облеменко, който употребяват и двата тима. Футболистите на ФК У Крайова 1948 поведоха в резултата в 4-ата минута на добавеното време на първата част посредством Аурелиен Кицу, само че след почивката Александру Митрица и Щефан Байарам в 70-ата и в 77-ата минута обърнаха хода на срещата.

Преди почивката и двата тима имаха по една добра опция, като за Университатя Крайова късмет пропусна Щефан Байарам. За У Крайова 1948 пък опция се откри за белгиеца Уилям Баетен. Аурелиан Кицу бе този, който откри с гол, маркиран в продълженията на първото полувреме.

Явно след корекциите на почивката, отборът на Петев увеличи равнището си на игра и доминираше през второто полувреме по всички зони на терена. Александру Митрица се разписа с необикновен лоб при пас на Никушор Банку. Седем минути по-късно Байарам прати топката за повторно в мрежата след пад от корнер на Джордже Цимпану. Същият Джордже Цимпану беше покрай гол в последните стадии от мача, само че нападателят пропусна от позиция един на един с вратаря Роберт Попа, който още веднъж сподели високата си класа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР