Водената от САЩ коалиция отрече, че е нанасяла въздушен удар

...
Водената от САЩ коалиция отрече, че е нанасяла въздушен удар
Коментари Харесай

САЩ: Не сме убили цивилни в Дейр ез-Зор

Водената от Съединени американски щати коалиция отхвърли, че е нанасяла въздушен удар по източния сирийски град Дейр ез-Зор. Дамаск я упрекна, че е атакувала квартала под държавен надзор Кусур, в резултат на което са убити и ранени десетки цивилни, заяви „ Ройтерс “.

Сирийският център за наблюдаване на човешките права заяви, че не е известно кой е направил въздушната офанзива, при която убитите са минимум 32.

Полковник Райън Дилън, представител на командваната от Съединени американски щати интернационална коалиция против „ Ислямска страна “, съобщи, че нейни самолети и хеликоптери не са нанасяли въздушни удари в нито една част на Дейр ез-Зор.

Коалицията акцентира, че проверява всички сходни изказвания и деликатно заобикаля причиняването на цивилни жертви при ударите от въздуха в Сирия и Ирак.

Сирийската държавна войска управлява огромна част от Дейр ез-Зор, откакто предишния месец благодарение на съветска авиация и подкрепяни от Иран шиитски милиции съумя да изтласка частите на ДАЕШ, държали под блокада града в продължение на близо три години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР