Водата за град Перник вече ще идва от язовир Белмекен.

...
Водата за град Перник вече ще идва от язовир Белмекен.
Коментари Харесай

Перник ще се снабдява с вода от язовир „Белмекен” след 45 дни

Водата за град Перник към този момент ще идва от язовир „ Белмекен ”. Това стана ясно по време на изключителна среща в Министерския съвет за водната рецесия в Перник. На нея участваха министър председателят Бойко Борисов, министърите на стопанската система, екологията и енегетиката Емил Караниколов, Емил Димитров-Ревизоро, Теменужка Петкова, кметовете на София и Перник Йорданка Фандъкова и Станислав Владимиров, кметове от други градове, както и регионални шефове. 

„ Още в понеделник държавното управление ще предложи на Столична община да даде единодушие водата да минава през ВиК структурата на София. Ще се построи нов водопровод от Мало Бучино до Перник, приблизително от към 300 л в секунда. Водата ще е ориентирана от язовир „ Белмекен ”. Обемите за които приказваме са към 700 000 куб. литра на месец. Това е особено ориентирана вода за потребностите на Перник. Срокът за осъществяване е сред 35 и 45 дни ”. Това заяви министърът на стопанската система Емил Караниколов на срещата в Министерски съвет.

Строително-монтажните дейности могат да стартират още в сряда идната седмица, увери министър Караниколов.

„ В момента имаме 12 готови екипа, имаме опция и да ги увеличим. Ще работим 24 часа, даже ще имаме нощен труд “, акцентира икономическият министър. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР