Водата ще се оттегля бавно, предупредиха специалисти, защото почвата вече

...
Водата ще се оттегля бавно, предупредиха специалисти, защото почвата вече
Коментари Харесай

Тотален Потоп! Париж Е Под Вода! Река Сена Приижда, Плъховете Плъзнаха! Масова Евакуация!

Водата ще се отдръпва постепенно, предизвестиха експерти, тъй като почвата към този момент е напоена и поема по-бавно новите количества течност.

В предградията на Париж има обитаеми места без ток, към 400 души са евакуирани. Улиците наподобяват на реки, а хората живеят по вторите етажи на домовете си.

След месец проливни дъждове реката доближи 5,73 м във френската столица, което е повече от четири метра над равнището в обикновено време.

Катастрофалният сюжет, от който се опасяваха парижани - за равнище като през 1910 година, когато Сена достигнала 8,62 м, изрично е изключен, поради по-сухото време, предстоящо през идващите дни.

Линията на подземната железница RER C, една от най-използваните в столицата, ще остане затворена в частта по брега на Сена най-малко до 31 януари.

Туристическите корабчета по реката са спрени, шлеповете-ресторанти са празни, а личният състав им е заставен да излезе в " механически отпуск ".

Експерти допускат, че вредите от сегашните наводнения в предградията ще са по-сериозни в сравнение с тези през 2016 година.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР