Водата с лимон е много по-здравословна от ароматизираните сокове или

...
Водата с лимон е много по-здравословна от ароматизираните сокове или
Коментари Харесай

Какво ще се случи с нас, ако всеки ден пием вода с лимон?

Водата с лимон е доста по-здравословна от ароматизираните сокове или недиетичните газирани питиета с високо наличие на захар.

Ключовите преимущества на лимоновата вода е витамин С, който подкрепя здравето по следните способи:

- Насърчава производството на колаген, жизненоважен протеин, който е част от съединителната тъкан, нужна за заздравяването на рани;

- Укрепва имунната система, бори се с вируси, бактерии и оказва помощ при настинки;

- Подобрява усвояването на основни минерали. Подобрява за усвояването на желязо, изключително за спортисти и хора с анемия.

Един лимон съдържа към 30 мг витамин С, което е 33% от 90 мг от RDA за мъже и 40% от 75 мг за дами.

Струва си да се означи, че други цитрусови плодове съдържат доста повече витамин С. Например, приблизително огромен портокал и ¾ чаша сок от грейпфрут са 70 мг аскорбинова киселина.

Още изгоди на Вода с лимон. Колко и по кое време би трябвало да пиете?

Водата с лимон също форсира метаболизма, усъвършенства храносмилането, оказва помощ да отслабнете и също по този начин предотвратява образуването на камъни в бъбреците, като доста покачва равнищата на цитрат в урината.

Най-добре е да пиете топла вода с лимон заран на гладно - изцеждате половин лимон през цедилка, с цел да няма семки, и го разреждате с топла към гореща вода, която изпивате на дребни глътки.

 Вода с лимон всеки ден

Препоръчва се да се пие една или две чаши лимонен сок по време на хранене денем и една чаша сред храненията. Можете да употребявате сока от два до три лимона дневно (това са четири до шест супени лъжици).

Добавянето на лимон към всяка чаша вода обаче не е наложително. Лимоновият сок е доста кисел и несъразмерното пиянство може да ерозира зъбния гланц. Ето за какво би трябвало да пиете вода с лимон през сламка. Това ще поддържа по-малко контакт на течността със зъбите.

Ежедневното пиянство на вода с лимон може да бъде потребно за тялото, изключително в случай че замества сладките питиета.

Как да си създадем вода с лимон?

За да получите видим резултат от лимоновата вода, би трябвало да я пиете постоянно. И е явно, че не е задоволително просто да сложите комат лимон в чаша вода. Трябва да употребявате най-малко половината лимон и постоянно свеж (концентриран лимонен сок НЕ работи).

Важно: Не добавяйте захар към напитката си. Витамин С и захарта имат сходна конструкция и се усвояват от тялото по същия метод. Има изследвания, които демонстрират, че високите количества глюкоза в организма пречат на усвояването на витамин С. Ето за какво, в случай че желаете да пиете вода с лимон, с цел да подобрите здравето си, не добавяйте захар.

Водата с лимон е чудесна напитка, която ще ви помогне да поддържате тялото си хидратирано, и вследствие на това да подобрите положението на кожата и кръвоносните съдове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР