Водата е основен хранителен елемент. Организмът ни не може да

...
Водата е основен хранителен елемент. Организмът ни не може да
Коментари Харесай

10 начина как да се научим да пием вода

Водата е главен хранителен детайл. Организмът ни не може да създава задоволително вода, с цел да живее, тъй че с цел да оцелеем, би трябвало да одобряваме вода посредством храната и течностите.

Поддържането на хидратация е един от най-основните съставни елементи на положителното здраве. Но доста хора не обичат доста да пият елементарна вода. Добрата вест е, че има доста други здравословни способи, които да ви оказват помощ да поддържате хидратация.

1. Изтеглете приложение за увещание на телефона си

Това ще ви помогне да се придържате към задачата денем и ще ви даде спомагателна мотивация, когато постигнете задачите си за вода.

2. Добавете ароматизатор без захар

Опитайте с плодова инфузия без захар във водата си, с цел да я извършите по-привлекателна. Пригответе кана в хладилника и я налейте през нощта, с цел да е охладена за вас на идващия ден.

3. Добавете малко пресни плодове

Добавете лайм, лимон, горски плодове, ананас или портокал към бутилката си с вода за натурален мирис. Ако бутилката се съхранява в ледник, плодовете ще останат свежи за към три дни.

4. Направете си кана леден чай (не бутилиран)

В интернет има доста чудесни предписания за чай без захар. Чаят също способства за приема на течности. Зеленият и черният чай се запарват с вряла вода, след което се охлаждат за една нощ на масата, преди да се запазят в хладилника. Плодовите чайове могат да се подготвят незабавно със студена вода.

5. Добавете щипка есенция към водата си

Малко количество есенция във водата е по-здравословна опция на пиенето на подсладена със захар безалкохолна напитка или плодов сок. Диетичните есенции още веднъж имат по-малко добавена захар.

6. Направете си плодов шейк

Комбинирайте пресни плодове, лед и вода.

7. Купете си апарат за подготвяне на сода

Някои хора считат, че елементарната вода има по-добър усет с мехурчета. Газираната минерална вода също е чудесна, стига да няма добавена захар или подсладители.

8. Преди да хапнете нещо, изпийте чаша вода

Поставете си предписание да изпивате чаша вода преди всяка закуска или хранене.

9. Яжте богати на вода плодове и зеленчуци

Много плодове и зеленчуци са с високо наличие на вода. Някои от най-хубавите включват горски плодове, портокали, грозде, моркови, маруля, зеле, спанак и пъпеши. Дръжте в хладилника си резервоар, цялостен с нарязани плодове, с които да закусвате.

10. Използвайте персонална бутилка за вода

Вземете я със себе си денем и я дръжте до леглото си през нощта. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР