Водачката в световната ранглиста по тенис и действаща шампионка от

...
Водачката в световната ранглиста по тенис и действаща шампионка от
Коментари Харесай

Световната №1 реши да не защитава титлата от "Ролан Гарос"

Водачката в международната класация по тенис и настояща шампионка от " Ролан Гарос " Ашли Барти разгласи, че няма да пази купата си от всекидневно втория за годината шампионат от Големия шлем, който през 2020 година ще бъде трети и финален в най-престижната верига. Австралийката заяви решението си в " Инстаграм ", акцентирайки като съществена причина паниката си от продължаващото разпространяване на ковид в Европа. Откритото състезание на Франция би трябвало да се организира от 21 септември до 11 октомври в Париж.

" Беше мъчно решение, само че за жалост аз няма да се състезавам в Европа тази година - написа 24-годишната Барти в обществената мрежа. - Миналогодишният " Ролан Гарос " беше най-специалният шампионат в кариерата ми, тъй че не ми беше по никакъв начин леко да взема това решение. Има две аргументи за него. Първата е рискът за здравето, който към момента съществува с Коронавирус. Втората е моята подготовка, която не беше идеална в отсъствието на треньора ми, който няма опция да пътува поради затворените междущатски граници в Австралия. "

Барти, която предишния май победи Маркета Вондроушова с 6:1, 6:3 на финала в Париж за първата си и единствена " мейджър " купа, отхвърли да играе и на провеждащия се сега US Open. Сега международната №1 разгласи, че изобщо няма да взе участие в шампионати до края на годината и ще концентрира тренировките си към идващия сезон през 2021 година

" Гледам напред към по-дълга предсезонна подготовка и идващото лято в Австралия - разкри тя. - Годината беше предизвикателна за всички, само че въпреки да съм разочарована от позиция на тениса, здравето и добруването на фамилията и екипа ми постоянно ще бъдат мой приоритет. Благодаря на моите почитатели за тяхната продължаваща поддръжка. Нямам самообладание още веднъж да играя за вас. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР