Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович (Сърбия) обмисля

...
Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович (Сърбия) обмисля
Коментари Харесай

Джокович обмисля да пропусне US OPEN

Водачът в международната класация по тенис Новак Джокович (Сърбия) обмисля да пропусне Откритото състезание на Съединени американски щати, в случай че то изобщо се състои, а вместо това да се завърне към надпреварите на алено през септември преди пренасрочения " Ролан Гарос ".

Джокович счита, че наложените ограничавания за шампионата от Големия шлем в Ню Йорк поради пандемията от ковид ще го създадат съвсем неосъществим.

" Повечето от играчите, с които разговарях, са много отрицателно настроени към опцията да отидат там. При мен, както нещата стоят сега, най-вероятно сезонът ще продължи на алено при започване на септември ", разяснява сърбинът.

Кампанията в тениса беше прекратена през март поради разпространяването на Covid-19, като всички шампионати са отсрочени най-малко до края на юли.

Това включваше " Ролан Гарос ", който беше отсрочен за края на септември, както и " Уимбълдън ", който пък беше анулиран за първи път от 1945 година.

Организаторите на Откритото състезание на Съединени американски щати се чака да вземат решение за възможното осъществяване на конкуренцията най-рано през идната седмица. Мачовете от главната скица на " Флашинг Медоус " би трябвало да стартират по стратегия на 31 август.

Предвижданите ограничения в Ню Йорк, които включват 14-дневна карантина за тенисистите отвън Съединени американски щати, стеснен достъп до кортовете, което значи и понижени благоприятни условия за тренировки, ограничаване за напредването в града и избора на избрани хотели, както и разрешаването на единствено един член от екипите на тенисистите да участва на мачовете, са неприемливи за Джокович.

" Това са в действителност изключителни условия за игра. Не мисля, че са допустими ", сподели той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР