Водачът в световната ранглиста на тенисистите Карлос Алкарас е на

...
Водачът в световната ранглиста на тенисистите Карлос Алкарас е на
Коментари Харесай

Алкарас: Джокович и Надал са хегемони все още

Водачът в международната класация на тенисистите Карлос Алкарас е на мнение, че е рано да се приказва за промяна на поколенията след неговата победа на Уимбълдън.

„ Да печеля купата беше необикновено събитие, изключително когато си победил Джокович, който в последните 10 години беше несломим на Централния корт в този храм на тениса. Но към момента не чувствам настъпването на нова ера.

Докато Новак Джокович и Рафа Надал не престават да играят и да се борят за огромните титли, няма да има промяна на поколенията. Да обсъдим този въпрос след няколко години, не в този момент “, разяснява 20-годишният испанец пред TyC Sports при завръщането си в родния му град Ел Паламар.

„ Какво може да ме направи благополучен в близко бъдеще ли? Ами желая да печеля пет пъти Уимбълдън, четири пъти US Open, три пъти „ Ролан Гарос “ и четири пъти Australian Open.

Струва ми се, че по-късно няма да има по какъв начин да съм по-щастлив. Искам да печеля повече шампионати от Големия шлем и други трофеи, да изкарам по-дълго време на върха на ранглистата. Надявам се да мога да изживея всичко това “, съобщи Алкарас.

Карлитос сподели, че триумфите не са го главозамаяли.

„ Разбира се, че ми следва още доста работа. Същото беше с Джокович, когато той започваше своя път и дори беше взел пет трофеи от Шлума, с Надал и с Федерер. Те сътвориха личен жанр и го усъвършенстваха непрестанно. Не можеш да достигнеш съвършенство, тъй като постоянно има нещо, което да можеш да подобриш в играта си. Към това се стремя и аз “, призна младият испанец.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР