Водачът в схемата Роджър Федерер (Швейцария) се класира много трудно

...
Водачът в схемата Роджър Федерер (Швейцария) се класира много трудно
Коментари Харесай

Федерер не се огъна пред Чорич и ще срещне Дел Потро на финала в Индиън Уелс

Водачът в схемата Роджър Федерер (Швейцария) се класира доста мъчно за финала на шампионата по тенис от сериите " Мастърс " в Индиън Уелс с награден фонд 7,97 милиона $.

Петкратният първенец надви над непоставения хърватин Борна Чорич с 5:7, 6:4, 6;4, като записа рекордната в кариерата си 17-а победа в 17 мача от началото на годината.

36-годишният швейцарец изоставаше с 2:4 гейма във втория сет, а в третия позволи пробив за 3:4, само че 21-годишният Чорич и двата пъти се поддаде на напрежението и пропусна и двете отлични благоприятни условия да запише най-голямата победи в кариерата си.

" Тези 10 минути, в които той бе напред със сет и с пробив, бяха доста сложни за мен ", призна след срещата Федерер.

" Трябва да призная, че съм благополучен от това, че някак съумях да се задържа в мача. Мисля, че той просто бе прекомерно нервозен в тези значими моменти, а и несъмнено аз имах шанс. Получи се прекрасен мач ", сподели още швейцарецът.

Негов противник в мача за купата ще бъде аржентинецът Хуан Мартин дел Потро, който се наложи за малко повече от час над канадеца Милош Раонич с 6:2, 6:3.

За 29-годишния Дел Потро това бе победа 400 в професионалния тенис, като тя пристигна с помощта на отличния сервис на аржентинеца. Дел Потро осъществя 90 % от вкараните си първи сервиси, а също така направи пробиви при 4 от 5 си благоприятни условия в мача.

Дел Потро игра към този момент веднъж край в Индиън Уелс - през 2013 година, когато отстъпи пред Рафаел Надал. Неговите индикатори против Федерер обаче не са доста обнадеждаващи - единствено 6 победи в 24 мача.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР