Водачът в схемата на тенис турнира на твърди кортове от

...
Водачът в схемата на тенис турнира на твърди кортове от
Коментари Харесай

Големите фаворити за титлата отпаднаха на 1/2-финалите в Лос Кабос

Водачът в схемата на тенис шампионата на твърди кортове от сериите АТП 250 в мексиканския град Лос Кабос Александър Зверев отпадна в полуфиналите на конкуренцията. Той, изненадващо, бе надвит от Джордан Томпсън (Австралия) с 2:1 сета (7:5, 4:6, 7:6(2).

Същата орис сполетя и втория подложен Стефанос Циципас. Шампионът от предходната година загуби от Каспър Рууд с 4:6, 6:7(4).

Зверев и Томпсън направиха здрав мач, който продължи цели 3 часа и 40 минути, което е и връх в шампионата по дълготрайност.

В първия сет имаше цели пет пробива. Зверев стартира мача с брейк, който му бе върнат на нула в четвъртия сет. Последва рибрейк за 3:2 и още един подобен за Томпсън - 3:3. В 12-ия гейм Джордан Томпсън проби на нула и затвори сета при 7:5 в своя изгода.

Един пробив във втория сет бе задоволителен на Александър Зверев да изравни резултата. До брейка се стигна в петия гейм и германецът поведе с 3:2. До края сета ходя гейм за гейм и Зверев изравни сетовете - 1:1.

Третият сет бе тотално противопоставен на първия и в него нямаше нито един пробив. Това докара до тайбрек, в който Томпсън сподели по-здрави нерви и осъществя четири минипробива против два за Зверев и по този начин завоюва със 7:2, с което затвори сета и мача.

Срещата сред Рууд и Циципас приключи за много по-кратко време - 1 час и 49 минути. В първата част норвежецът съумя да пробие в седмия гейм за 4:3, като задържа задатъка си до края за 6:4. Във втория сет до пробив не се стигна, като Рууд надви в тайбрека със 7:4 точки и си обезпечи място на финала.
 Зверев на полуфинал в Лос Кабос
Зверев на полуфинал в Лос Кабос

Германецът победи Танаси Кокинакис с 6:3, 6:4

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР