Внушението, че по някакъв начин групата Лукойл нарушава и/или заобикаля

...
Внушението, че по някакъв начин групата Лукойл нарушава и/или заобикаля
Коментари Харесай

Лукойл Нефтохим отрече да заобикаля европейското ембарго за рус...

" Внушението, че по някакъв метод групата " Лукойл " нарушава и/или заобикаля ембаргото е фактологически безусловно погрешно. В обявата, в случай че приказваме за обстоятелствата и цитираните два танкера, истината е доста простичка. Рафинерията има избрани квоти артикули, които има право да изнася. Единият от танкерите е тъкмо подобен артикул, а точно нискооктановия бензин, който може да изнесе. Що се отнася до другия артикул, самият правилник от 2014 се отнася до съответни типове артикули с митнически кодове. Ние сме изнасяли единствено позволени артикули ", сподели заместник-председателят на Надзорния съвет на рафинерията Александър Величков пред БНР.

 

Притежаваната от " Лукойл " рафинерия " Нефтохим " заобикаля възбраната на Европейския съюз за търговия в страни членки с артикули, създадени от съветски нефт, излиза наяве от взаимен разбор, направен от " Глобъл Уитнес " (Global Witness), основания в София Център за проучване на демокрацията и Центъра за проучване на силата и чистия въздух,.

 

, шеф на стратегия „ Енергетика и климат “ в Центъра за проучване на демокрацията - една от организациите, работили по разбора, уточни, че отчет на Центъра демонстрира, че износът на горива от България, създадени от съветски нефт, е съдействал за 1 милиарда евро доходи за Кремъл.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР