Внезапно ни напусна един от най-гениалните учени на България проф.д-р

...
Внезапно ни напусна един от най-гениалните учени на България проф.д-р
Коментари Харесай

Бургас загуби един от най-гениалните си учени - проф.д-р Богдан Богданов

Внезапно ни напусна един от най-гениалните учени на България проф.д-р Богдан Богданов, дълготраен зам.-ректор на университет „ Проф.Асен Златаров “, заяви " Флагман.бг ".

``
реклама

Той издъхна на 74 години след скоропостижен рак на белия дроб, а поклонението пред тленните му остатъци ще е в неделя от 11 часа в Гробищен парк Бургас.

Роднините на проф.д-р Богдан Богданов ще изпълнят последно му предпочитание – да го кремират и разпилян пепелта му на особено за него място.

Проф.д-р Богдан Богданов е същинско величие в университетските среди на България. Той закупи национална известност с дисертацията си по синтез на изкуствени кристали, участваше постоянно по научни конференции в страната и чужбина.

Докато беше зам.-ректор проф.д-р Богдан Богданов ръководеше научно изследователската активност и по негово време университетът имаше рекорден брой подписани контракти.

Той ще остане в историята на академизма като същински герой против неправдата, отстъпник, който се бореше против неправдите и лобизма, до момента в който справедливостта не спечелва.

Проф.д-р Богдан Богданов има двама сина и четири внуци. Съпругата му Веселина умря преди години, а синовете му през днешния ден съумяха да се осъществят на високи управнически позиции.

„ Преди няколко дни се пробвах да се свържа с него, само че не съумях. Явно е бил в сериозно положение. Проф.д-р Богдан Богданов извърши своята задача на земята. Казват, че човек е жив, до момента в който има кой да го помни, а проф.Богданов ще остави светла следа след себе си – помнят го негови сътрудници, студенти, учени и многочислените му другари “, сподели пред Флагман.бг един от най-близките му – доц.д-р Любчо Любчев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР