Внесохме спешно искане в Народното събрание за изслушване на премиера

...
Внесохме спешно искане в Народното събрание за изслушване на премиера
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Денков спешно да обясни думите си за двустранно споразумение с Украйна

„ Внесохме незабавно искане в Народното събрание за чуване на премиера Денков поради изявлението му, че България е подготвена да разисква двустранно съглашение за сигурност с Украйна. ” Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на ексклузивен брифинг пред медии.
Тя уточни, че разчита тези негови думи като подготвеност да се даде армия.
„ Знаете, че в Париж президентът Макрон напарави изказване, че въпреки да не е реализиран консенсус в този момент и незабавно, в бъдеще стои открит въпросът за даване на жива мощ по двустранни спразумения на страни членки на НАТО и Европейски Съюз и Украйна. Такава вест беше доказана и от премиера на Словакия господин Фицо, който също сподели, че такава тематика се разисква и го побиват тръпки от документите, които чете ”, сподели Нинова. 
Лидерът на Българска социалистическа партия настоя Денков и болшинството, което крепи държавното управление, незабавно да отговори на следващия ден в Народното събрание от името на кой орган е акредитиран да прави такива изказвания и какво има поради.
„ Призоваваме българските жители и всички други опозиционни сили изрично да се противопоставим на каквото и да е даже вероятно решение за даване на български бойци на Украйна. За  нас това значи директно замесване на България във война ”, сподели още Нинова и добави: „ Помните, че преди година и половина предупреждавахме, че може да се стигне до миг на изпращане на армия. Тогава всички ни се нахвърлиха, че плашим хората. Ето, че този момент дойде. ”
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР