Внесохме 6428 подписа. Искам да благодаря на всички колеги, които

...
Внесохме 6428 подписа. Искам да благодаря на всички колеги, които
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Републиканци за България няма да влиза в безпринципни коалиции

Внесохме 6428 подписа. Искам да благодаря на всички сътрудници, които работиха последните дни и вчерашния ден имахме желание да внесем подписите, само че взехме решение, че не е удачно в празничния ден да вършим сходни политически изказвания. Това съобщи ръководителят на Републиканци за България Цветан Цветанов след внасянето на нужните подписи за регистрация на партията за предварителните парламентарни избори на 11 юли в ЦИК.

" Хубавото е, че през днешния ден сме 25.05, а ние сме 5-тата записана партия, която ще взе участие независимо в изборния ден ", сподели Цветанов.

" Трябва първо да запазим идентичността си, да съблюдаваме правилата, които сме заявили, а не да търсим формулата на някаква безпринципна коалиция. Имаше разнообразни стремежи на сътрудници от страната, само че считам, че това което получихме като отговор е да участваме независимо и да можем фактически да изповядваме това, което сме заявили в предходната акция ", посочи той.

" В акциите, които организираме всички политически партии би трябвало да бъдат изменени въпреки всичко малко технологията и методът, по който въпреки всичко споделяме с хората. Това, което прави усещане е, че тези, които предизвикат кавги могат да получат кратковременен политически дял ", изрази мнение Цветанов.

" От Републиканци за България желаеме да бъдем откровени към гласоподавателите и управническата стратегия, която декларирахме, за огромно страдание не успяхме доста добре да я презентираме пред хората. Сега ще бъдем с доста по-кратки послания, тъй като всички са уверени, че това което ние декларирахме по време на акцията - актуализация на бюджета беше първото нещо, което трябваше да направи 45-ят парламент. Пенсиите можеха да бъдат обновени, откакто бъде обновен и бюджетът. Подпомагане на дребния и междинен бизнес. Ние сме заложили доста ясни послания в нашата управническа стратегия - тя няма да бъде променяна, а единствено поправена в някои от секторните политики ", съобщи Цветанов.

По думите му за него е значимо и в най-малкия бизнес патентният налог да бъде уголемен като обсег. " Убеден съм, че това ще има и доста повече събираемост за бюджета и още повече тласък за тези фамилии, които имат дребен бизнес да работят и получават повече ".

Друг значим приоритет, който Цветанов посочи е енергийната политика. " Към сегашния миг никой не приказва за метода, по който беше построен " Турски поток ". Това са над 3 милиарда лева и политика, която ние доста ясно сме декларирали както с нашите специалисти Христо Казанджиев, както и сътрудниците, които работят в този бранш.

" За мен извънредно значимо е младежите да желаят да останат тук. Искам политиките да стигат до тях и да бъдат носителите на тази смяна. В тази акция желаеме да забележим доста повече от лицата на Републиканци за България, тъй като в предната акция всички се концентрираха върху ръководителя на партията и не се даде опция да се разшири тази външна страна, която да даде повече опция на хората да се срещнат с профила и лицата, които ни съставляват.

Един Виктор Серафимов, Христо Казанджиев, Горан Благоев, Джема Грозданова, Стефан Дойкин и Любомир Методиев считам, че са носители на хрумвания и хора, които имат нужното обучение, с цел да могат да ги отстояват ", съобщи Цветанов.

 Снимка: Булфото

Цветанов изрази вяра на 11 юли хората да създадат своя осведомен избор.

" Видяхме, че 45-ят парламент не е опция на статуквото, което искахме всички ние да променим. От Републиканци за България сме за един прагматичен, същински и действителен разговор за секторни политики и се надявам, че посредством вас медиите ще можем фактически да презентираме на хората управнически стратегии със секторни политики, които да могат хората да избират, а не просто да търсим свадите. Най-лесно е да отидем и ние някъде, да застанем и да създадем някакъв скандал, само че считаме, че това не е методът, по който искаш да правиш резистентен политически план. Искаме да вършим политики, само че да го вършим с хора, с които седим и обикновено споделяме. Желаем триумф на всички политически партии, тъй като в тази акция несъмнено ще има доста неприятни моменти, на разнообразни вести, които ще идват от разнообразни точки на страната. За мен по-важно е - дано да бъдат здрави, разсъдъкът да надделее и когато приказваме за нормалност да се стремим да я реализираме. Видяхте, че когато има червени линии на неспособност на комуникиране по значими тематики за страната, България отсъства от външната политика и от действителните политически решения, които би трябвало да се взимат.

В рамките на последните две седмици видяхме каква интензивна дипломатическа работа свършиха външно министерство, президентската институция и Министерски съвет, само че тематиката е Северна Македония. Тема, която разделя доста обществото, а политиците я употребяват повече за политически дял, а не за това, което цяла Европа и демократичния свят желае - да живеем в Европейски съюз без граници и да може фактически да имаме прагматичен разговор, не пренебрегвайки историческите обстоятелства. Това може да стане с разговор, а не с неспособност да очертаеш хоризонта на съседите ти от Западните Балкани ", посочи Цветанов.

Относно Северна Македония съобщи, че би трябвало действителна връзка, съгласуваност и развиване. Гърция е посочила прагматизъм и е постигнала триумф с Преспанското съглашение.

По думите му Републиканци за България е била главният политически конкурент на ГЕРБ: " Надяваме се с машинното гласоподаване да понижим броя на невалидните бюлетини ".

Цветанов сподели, че Републиканци за България разчитат на по-голям % от постигнатия на 4 април, а за какво не и над 4%, само че това ще реши суверенът.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР