внася програма за насърчаване на разделното събиране на отпадъци в

...
внася програма за насърчаване на разделното събиране на отпадъци в
Коментари Харесай

ВМРО внася програма за насърчаване на разделното събиране на отпадъци в София

внася стратегия за поощряване на разделното събиране на боклуци в София, оповестиха от пресцентъра на патриотите.

Столичен общински съвет преглежда отчет на – Българско национално придвижване, който планува основаване на стратегия, която да сътвори система за разделно събиране на боклуци в границите на общинските учебни заведения на територията на Столична община. Предлага се общината да създаде система и да достави съдове за разделно събиране на хартия, стъкло, железни и пластмасови произведения във всички образователни заведения в София с вероятността на идващ стадий всяка образователна стая да бъде снабдена с сходни контейнери. Вносителят, Михаил Петров, общински консултант от – Българско национално придвижване в Столичен общински съвет, е създал предлагането за реализиране на главните цели:

Да се разшири системата за разделно събиране и да се понижи количеството разбъркан битов отпадък;

Да се насърчат подрастващите (учениците) да събират и изхвърлят отпадъците от хартия, стъкло, пластмаса и метал разделно;

Да се организира просветителна акция за поощряване на разделното събиране и изгодите от него.

Ето и част от претекстовете:

Водени от това и от желанието да изградим у подрастващите генерации привички, защитаващи околната среда и здравето на индивида, предлагаме приемането на условие за слагане на контейнери за разделно събиране на битовите боклуци във всяко учебно заведение и детска градина на територията на Столична община. Предложението съставлява мярка за поощряване на виновното събиране на другите типове битови боклуци и добавя държавната и общинска политика. Очаква се позиционирането на контейнери за разделно събиране на битовите боклуци във всяко учебно заведение и детска градина на територията на Столична община да построи у младите възприятие за отговорност към околната среда и живота и здравето на всеки жител. Също по този начин, още от дребни те ще придобият табиет да изхвърлят разделно отпадъците си, а може да повлияят удобно и върху своите родители, в случай че те самите не го вършат. Някога тези деца също ще бъдат родители и ще възпитат своето потомство в отбрана на природата и запазване на естествените запаси.

От имат намерение това предложение да се трансформира в национална акция и да бъде препоръчана от общинските съветници от на вниманието на кметовете на общини и общинските препоръки в цялата страна. Въпреки че разделното събиране на боклуци е приоритет на страната, има липса на съответни ограничения на равнище общини за поощряване на тези действия изключително измежду младите и подрастващите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР